Obama aicina protestētājus transformēt dusmas mierīgā un efektīvā rīcībā (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Baraks Obama.
Baraks Obama. Foto: Handout / AFP

 Komentējot ASV notiekošos protestus, ko izraisījusi afroamerikāņa Džordža Floida nāve Mineapolisā, bijušais ASV prezidents Baraks Obama aicinājis cilvēkus transformēt "attaisnojamās dusmas mierīgā, ilgstošā un efektīvā rīcībā".

Obama norādīja, ka jāuzlabo informētība par netaisnīgumu, tostarp ar protestu palīdzību, bet pēc tam šīs apzināšanās jāpārvērš velētāju aktivitātē un jāievēl valdības amatpersonas, kas īstenos reformas.

Obama atzina, ka demonstrācijas ir reakcija uz sen aktuāliem jautājumiem, ko ievēlētās amatpersonas nav atrisinājušas. Vienlaikus viņš nosodīja vardarbību un laupīšanas.

"Protestu viļņi visā valstī atspoguļo patiesu un leģitīmu neapmierinātību ar desmitgadēm ilgo nespēju reformēt policijas prakses un plašāko krimināltiesību sistēmu Savienotajās Valstīs," sacīja Obama.

Eksprezidents uzsvēra, ka nepieciešams atzīt postošo lomu, ko rasisms spēlē ASV sabiedrībā, un īstenot reformas, kas risina šīs problēmas, piebilstot, ka nepieciešamas īstas pārmaiņas.

Kā ziņots, ASV jau gandrīz nedēļu notiek protesti, ko izraisīja Džordža Floida nāve Mineapolisā un kas tagad pārauguši grautiņos un laupīšanās.

46 gadus vecais Floids pirmdien Mineapolē tika aizturēts, policijai izmeklējot apsūdzības par viltotas banknotes izmantošanu.

Video redzams un dzirdams, kā roku dzelžos saslēgtais Floids ir nogāzts zemē un saka, ka nevar paelpot. Viens no policistiem tur celi uz Floida kakla. Notikuma vietā redzami arī citi policisti.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu