ReTV: “Mārsnēnu” vadītāja apsūdz NMPD epidemioloģisko drošības pasākumu neievērošanā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Covid-19. Ilustratīvs attēls.
Covid-19. Ilustratīvs attēls. Foto: MIGUEL MEDINA/AFP

Sociālais aprūpes centrs “Mārsnēni” apsūdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu (NMPD) par to, ka tas nav ievērojis epidēmijas laikā noteiktos drošības pasākumus, vēsta ReTv pārstāvis Andris Jurga.

Intervijā ReTV “Latvijas ziņām” centra vadītāja Evija Jēkabsone norāda, ka 25.maijā nosūtījusi vēstuli veselības ministrei Ilzei Viņķelei (A/Par!) un Veselības inspekcijai, kurā norāda: “Brigāde, kura veica testēšanu, neveica atbilstošus drošības pasākumus, t.i., nemainīja vienreizlietojamos cimdus un netika veikta roku (cimdu) dezinfekcija.” Kā arī šajā vēstulē norādīts: “Pirmie elpceļu infekcijas saslimšanas gadījumi SAC tika konstatēti 06.05.20., kur NMPD klientus atteicās stacionēt.”

Veselības inspekcija ReTV Ziņu dienestam norādīja, ka ir veikta pārbaude par NMPD darbu; pārkāpumi nav konstatēti.

Savukārt NMPD kategoriski noraida “Mārsnēnu” vadītājas pausto. NMPD Vidzemes reģionālā centra vadītājs Voldemārs Kokarevičs sacīja, ka aprūpes centra vadība, viņaprāt, noveļ vainu uz citiem. Tāpat Kokarevičs saka, ka NMPD devies uz pansionātu pilnā ekipējumā un ka cimdi un rokas tika dezinficētas. Turklāt, NMPD Vidzemes reģionālajā centrā norāda – komunikācija ar minēto centru bijusi ļoti slikta.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu