Reperi rīmdari - raksta kā Tolstojs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Rīmdari"
"Rīmdari" Foto: publicitātes

Pašmāju hiphopa mūzikā ar sešu dziesmu mazalbumu "Repmūzika - EP" debitē četru reperu apvienība no Cēsīm "Rīmdari". "Nopietns pieteikums Latvijas hiphopā," preses paziņojumā raksta paši reperi.

No 29. maija grupas "Rīmdari" debijas minialbums ir pieejams visos populārākajos mūzikas straumēšans servisos. Grupai ir svarīgi, lai vēstījums tekstos ir uztverams un skanējums ir muzikāls, tādēļ teksti tiek pasniegti klasiska hiphopa manierē un pavadījumi tiek pašu radīti vai rūpīgi piemeklēti. 

"Minialbuma nosaukumā jau ir iekodēts redzējums par mūziku, kuru vēlamies radīt. Mēs esam dažādi mūziķi ar līdzīgu gaumi. Tieši dažādība ir tas, kas rada tik autentisku skanējumu. Un gaume ir tas, kas Rīmdarus vieno. Komandā ir spēks!" tā par minialbumu izsakās paši "Rīmdari".

Noklausies EP.

Albuma tapšanā iesaistījās arī vairāki pašmāju mūziķi un producenti. Kā viesvokāli tika pieaicināti mūziķi Armands Lozinskis un Baiba Bite. Dziesmas "Melnie stāstiņi" pavadījumu veidoja Ansis Kolmanis (ansis), kuru ar ģitārspēli papildināja Mārtiņš Gailītis (Marka) no grupas Double Faced Eels. Savukārt minialbuma producents ir Reinis Kārkliņš (“Aleja Records”), kurš ir strādājis ar tādiem mūziķiem kā "Triānas parks", Ieva Kerēvica, Franco Franco un citiem.

Apvienību pārstāv: Reinis Radziņš (Reinis Ragga), Jānis Broks (Brokss), Jānis Bendiks (Marshals) un Krišs Baglais. Zīmīgi, ka visi grupas dalībnieki ir no Cēsu puses un Latvijas hiphopa aprindās pazīstami kā solo izpildītāji.

"Rīmdari"
"Rīmdari" Foto: publicitātes

Grupa ir tikko uzsākusi savas gaitas, taču jau ir kāpusi uz vienas skatuves ar reperi Edavārdi klubā "Fonoklubs", kur pirmatskaņoja dziesmas no sava debijas EP. Grupas sociālajos tīklos ir iespēja noskatīties intervijas no raidījumiem "Kultūrdeva" un "Cēsis 814 - Svinam kopā".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Šodien atzīmējam miniabuma “REPMŪZIKA EP” izdošanu Brokwillā ?

A post shared by RĪMDARI (@riimdari) on

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Žilde.

Foto: #SIF_MAF2020
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu