Notver vīrieti, kurš sievietei autobusā nozadzis telefonu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Svētdien, 31. maijā, ap pulksten septiņiem vakarā 22. maršruta autobusā, kas brauca lidostas virzienā, Centrālās stacijas pieturā iekāpa iepriekš par kabatzādzībām sodīts vīrietis. Nolūkojis kādu sievieti, viņš tai izvilka no mēteļa kabatas mobilo telefonu un tūdaļ tajā pašā pieturā izkāpa no autobusa.

Cietusī 65 gadus vecā sieviete notiekošo pat nebija pamanījusi. Taču autobusā brauca likumsargi no Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes kabatzādzību novēršanas un apkarošanas grupas, kuri tobrīd veica darba pienākumus kabatzādzību apkarošanas jomā un bija pamanījuši notiekošo. Kad zaglis izkāpa no autobusa, policisti viņam sekoja un turpat netālu viņu aizturēja un nogādāja Rīgas Latgales policijas iecirknī. Pie vīrieša tika atrasts nozagtais mobilais telefons, kas vēlāk atdots cietušajai sievietei.

Aizturētais ir dzimis 1978. gadā un jau iepriekš sodīts par šādiem pašiem noziegumiem.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 180. panta pirmās daļas – par zādzību nelielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Lai pasargātu sevi no kabatzagļiem, Valsts policija aicina ņemt vērā dažus vienkāršus ieteikumus:

- sabiedriskās vietās, tostarp sabiedriskajā transportā un tā pieturvietās, būt īpaši vērīgam;

- makus, telefonus un citas vērtīgas mantas jāglabā iekškabatās;

- neglabāt vērtīgas mantas mugursomā;

- rokassomas un plecu somas nēsāt priekšpusē un pēc iespējas tās pieturēt.

Ciešot no kabatzādzības vai kļūstot par kabatzādzības vai tās mēģinājuma aculiecinieku, nekavējoties notikuma brīdī jāzvana pa tālruņa numuru 110!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu