"SEB banka" piešķīrusi kredītu labvēlības periodu gandrīz 1700 kredītņēmēju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"SEB bankas" ēka Valdlaučos.
"SEB bankas" ēka Valdlaučos. Foto: Edijs Pālens/LETA

"SEB banka" kopš ārkārtējās situācijas izsludināšanas saistībā ar Covid-19 pandēmiju piešķīrusi kredītu labvēlības periodu gandrīz 1700 kredītņēmēju, aģentūrai LETA pavēstīja bankā.

Kredītu labvēlības periodu banka piešķīrusi 1496 privātpersonām un 182 uzņēmumiem, kuri saskārušies ar finanšu grūtībām Covid-19 pandēmijas dēļ. 

Veicot grozījumus vairāk nekā 2400 kredītlīgumos, kopējais kredītsaistību atlikums tiem klientiem, kuriem piešķirta kredītsaistību labvēlība, ir vairāk nekā 200 miljoni eiro. 

Privātpersonu segmentā līdz 1.jūnijam "SEB banka" veikusi grozījumus 1794 kredītlīgumos gan mājokļa kredītam, studiju un studējošā kredītam, gan arī patēriņa kredītam un līzinga pakalpojumiem. Kopējais kredītsaistību atlikums tiem klientiem, kuriem piešķirta kredītsaistību labvēlība, ir apmēram 60 miljoni eiro. 

Savukārt uzņēmumu segmentā veikti grozījumi 635 kredītlīgumos, un kopējais kredīsaistību atlikums ir apmēram 143 miljoni eiro. Piešķirto finansējumu veidi, kam visvairāk piešķirts labvēlības periods, mazo un vidējo uzņēmumu segmentā ir līzings, investīciju aizdevumi, overdrafti un finansējums apgrozāmajiem līdzekļiem, savukārt lielo uzņēmumu segmentā - finansējums investīciju projektiem, kā arī līzings. 

"Šobrīd klientu pārliecība par savas finansiālās situācijas stabilitāti ilgtermiņā atkal ir augusi, jo kopš aprīļa beigām jaunu kredītu pieteikumu īpatsvars kļuvis lielāks, nekā pieteikumu skaits kredītu labvēlības perioda piešķiršanai," atzīmēja "SEB bankas" valdes loceklis Arnis Škapars. 

Kredītu labvēlības periods sniedz iespēju, saskaroties ar finanšu grūtībām, uz laiku atlikt kredīta pamatsummas maksājumu, saglabājot esošos līguma nosacījumus. Šajā laikā ir jāturpina maksāt tikai procentu maksājumi. 

Pēc aktīvu apmēra "SEB banka" ir trešā lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu