Pērn vēlmi nākamajā ceļojumā doties uz Lietuvu vai Igauniju pauduši 11% Latvijas iedzīvotāju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka / LETA

Kā biežāko nākamā ārvalstu atpūtas ceļojuma galamērķi 11% aptaujāto Latvijas iedzīvotāji aizvadītajā gadā minējuši tieši kaimiņvalstu zemes - Lietuvu vai Igauniju, liecina jaunākais tūrisma kompānijas "Latvia Tours" ceļojuma indekss.

Kā nākamos savus plānotos galamērķus respondenti pērn visbiežāk minēja Dienvideiropu (8%), Centrāleiropu (7%), Krieviju un citas bijušās NVS valstis, kā arī Skandināviju (5%).

Pētījumā noskaidrots, ka 42% ceļotāju plāno doties atpūtas ceļojumā ārpus Latvijas tuvākā gada laikā. To skaitā 13% jau bija noteikts plāns attiecībā uz ceļojumu ārpus Latvijas, bet vēl 29% iedzīvotājiem bija vien ieceres. Daudz biežāk savus plānus doties ceļojumā tuvāko 12 mēnešu laikā pauda tie ceļotāji, kuri iepriekš pēdējā gada laikā bija jau devušies ārpus Latvijas.

Kā atklāts pētījumā, 51% ceļotāju pērn jau devās dažādās ekskursijās, 31% laiku pavadīja pludmalēs, bet 23% izvēlējās atpūtu pie dabas. Šī gada tendences, protams, mazāk ietekmēs ceļotāju ieceres, bet vairāk ierobežojumu pakāpeniska samazināšana. 

"Patlaban tiek atjaunota autobusu un avio satiksme uz Tallinu un Viļņu, kā arī avio satiksme uz tuvākajām Eiropas valstīm. Pamazām kaimiņvalstīs tiek atvērti muzeji, tirdzniecības centri un ēdināšanas iestādes. Tikmēr bērnu spēļu istabas, kazino, boulinga zāles un klubi joprojām ir slēgti. Arī SPA viesnīcas savu darbību uzsāks pakāpeniski. Jārēķinās, ka pagaidām ne visur būs pieejami baseini", sacīja "Latvija Tours" direktore Ieva Keiša.

Viņa pauda, ka ceļotāju plānus un paradumus turpmāk ietekmēs "jaunā situācija", taču tiem, kam ceļošana ir nozīmīga un neatņemama ikdienas sastāvdaļa, mazinoties dažādiem ierobežojumiem, došanās ārpus Latvijas ārēm atkal kļūs aktuāla. 

"Latvia Tours" ceļojumu indekss apkopo informāciju par Latvijas iedzīvotāju noskaņojumu, viedokli un attieksmi pret dažādiem ar ceļošanu saistītiem jautājumiem, to izveidojusi tūrisma aģentūra "Latvia Tours" sadarbībā ar tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centru SKDS. Jaunākais pētījums tapis 2019.gada nogalē, aptaujājot vismaz 1000 respondentus izlases veidā visā Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu