Valsts policija pabeidz izmeklēšanu kriminālprocesā par laupīšanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pagājušajā gadā Valsts policijā tika saņemta informācija par to, ka Liepājā kādam vīrietim tika nodarīti miesas bojājumi un atņemtas mantas. Šobrīd izmeklēšana kriminālprocesā ir pabeigta un tas ir nodots tālāk prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Pagājušā gada augustā Valsts policijā tika saņemta informācija par to, ka kādam vīrietim Liepājā, Laumas rajonā, sētā pie daudzdzīvokļu nama  nodarīti miesas bojājumi un atņemta bankas karte un mobilais telefons. Cietušais ar gūtajiem miesas bojājumiem tika nogādāts medicīnas iestādē, kur viņam konstatēti ķermeņa sasitumi un alkohola reibums.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas par notikušo sāka kriminālprocesu un uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēja divas personas – sievieti un vīrieti. Izmeklēšanā noskaidrots, ka šo trīs personu starpā kopīgas alkohola lietošanas laikā izcēlās konflikts, kā rezultātā abas personas nodarīja cietušajam miesas bojājumus un atņēma mobilo telefonu, cigaretes, bankas kartes un citus dokumentus. Šobrīd mantas ir daļēji atgūtas. Abi aizdomās turētie jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par zādzībām. Abām personām uz izmeklēšanas laiku tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Saskaņā ar Kriminālikumu, par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Soda apmēru noteiks tiesa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu