Par Ekonomikas ministrijas valsts sekretāru apstiprināts Edmunds Valantis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova / LETA

Ministru kabinets otrdien lēma Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāra amatā apstiprināt Edmundu Valanti.

Līdz šim Valantis bija EM valsts sekretāra vietnieks.

EM skaidroja, ka lēmums par Valanta pārcelšanu tika pieņemts, ņemot vērā viņa pieredzi darbā valsts pārvaldē, zināšanas un profesionālos sasniegumus ministrijas darbības jomās - Eiropas Savienības fondu apguvē, finanšu instrumentu izstrādē, investīciju piesaistē, kā arī būvniecības un mājokļu nozarē, kurā, kā uzsvēra EM, pēdējos gados īstenotas būtiskas pozitīvas pārmaiņas - ieviesta elektroniskā darba laika uzskaite, digitalizēts būvniecības process, noslēgta ģenerālvienošanās par darba samaksu nozarē. 

Tāpat EM norādīja uz Valanta pieredzi liela kolektīva vadīšanā, līdera dotībām kopējās komandas veidošanā, kā arī sadarbības, attīstības un iniciatīvas veidošanas prasmēm.

Ministru kabinets arī lēma atļaut Valantam savienot EM valsts sekretāra amatu ar Baldones novada domes deputāta amatu. Valantis Baldones novada domē pārstāv nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un partijas "Vienotība" apvienoto sarakstu.

LETA jau vēstīja, ka iepriekšējais ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV) no amata atstādināja Ēriku Eglīti uz disciplinārlietas pārbaudes laiku par iespējamiem pārkāpumiem obligātā iepirkuma komponentes (OIK) uzraudzībā. Eglītis šādu lēmumu saistīja ar savu nevēlēšanos "Latvenergo" padomē iecelt Nemiro padomnieku Pāvelu Rebenoku.

Vienlaikus Eglītis iesniedza ministram atlūgumu, plānojot pārtraukt darba attiecības ar ministriju 15.maijā, kā arī nosūtīja vēstuli politiskās partijas "KPV LV" Ētikas komisijai un Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai ar lūgumu izvērtēt Nemiro lēmumus, ieceļot amatos sev pietuvinātas personas.

Ministru kabinets šā gada 11.februārī bija plānojis lemt par EM sagatavotiem rīkojuma projektiem, atbilstoši kuriem valsts sekretāra amatā tiktu iecelts Valantis, bet Eglītis tiktu apstiprināts Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vadītāja amatā, kam Eglītis nepiekrita. Tomēr valdība šos rīkojuma projektus tā arī neskatīja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu