Kongo Demokrātiskajā Republikā jauns Ebolas vīrusa uzliesmojums: miruši pieci cilvēki (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Jaunā Ebolas vīrusa uzliesmojumā Kongo Demokrātiskajā Republikā miruši pieci cilvēki, tostarp 15 gadus veca meitene, pavēstījis ANO Bērnu fonds (UNICEF). 

UNICEF norāda, ka jaunākajā uzliesmojumā reģistrēti kopumā deviņi inficēšanās gadījumi, vēsta ASV raidorganizācija CNN. 

Pieci cilvēki nomiruši laika periodā no 18. līdz 30.maijam, tomēr tikai pagājušās nedēļas beigās tika apstiprināts, ka viņu nāves cēlonis ir Ebolas vīrusslimība. 

Savukārt četri cilvēki, kas bijuši kontaktā ar mirušajiem un paši saslimuši, nogādāti slimnīcā. 

Šis ir jau 11. Ebolas vīrusa uzliesmojums Kongo Demokrātiskajā Republikā. Mirstība no Ebolas vīrusslimības svārstās no 25 līdz 90%, atkarībā no uzliesmojuma. 

Kongo Demokrātiskā Republika vēl nav pilnībā uzveikusi iepriekšējo Ebolas vīrusa uzliesmojumu, kas valsts austrumu daļu skāra 2018.gadā. Šajā vīrusa uzliesmojumā saslima 3406 cilvēki, no kuriem nomira 2243, liecina Pasaules Veselības organizācijas apkopotā informācija. 

Jaunākajā uzliesmojumā jaunu inficēšanās gadījumu nav bijis pēdējo 21 dienu. Ebolas vīrusa inkubācijas periods ilgst 21 dienu, kas liecina jaunākais uzliesmojums ir ierobežots. Tomēr Pasaules Veselības organizācija gaida divus inkubācijas periodus jeb 42 dienas, lai ar pārliecību varētu apgalvot, ka uzliesmojums ir beidzies. 

Jaunākais Ebolas uzliesmojums valsti piemeklējis laikā, kad tā jau cīnās ar Covid-19 epidēmiju un masalu uzliesmojumu. 

Kongo Demokrātiskajā Republikā ar Covid-19 līdz šim inficējušies 3195 cilvēki, no kuriem 72 miruši. Savukārt ar masalām kopš pagājušajā gada saslimuši gandrīz 370 000 valsts iedzīvotāju, no kuriem miruši 6779. 

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu