Latvijas reperu stafetei piecdesmitā jubileja

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Edgars Sniegs
Edgars Sniegs Foto: Ekrānuzņēmums

Publicēts jau piecdesmitais videoklips Latvijas reperu stafetes jeb rapper tag sērijā. Jubilejas reizē savās atmiņās dalās reperis Edgars Sniegs. 

Latvijas reperu stafete tika aizsākta pirms septiņiem gadiem - 2013. gadā un šo gadu laikā padota tālāk jau piecdesmit Latvijas reperiem. Jubilejas stafetē Edgars Sniegs simboliski atskatās uz Latvijas repa vēstures spilgtākajiem notikumiem.

"Repa kultūra Latvijā šobrīd piedzīvo ļoti labus laikus – dziesmas skan pa komercradio, reperi ir festivālu galvenie mākslinieki, izpārdod lielākās koncertzāles un pat Arēnu Rīga. Šis sasniegums nav radies no zila gaisa – Latvijā ir bagātas saknes un piemēri, kuri aizrāvuši nu jau veselu paaudzi, un to savā stafetē vēlējos uzsvērt. Šodien repmūzikā nevienam nav jāsāk no nulles, ir jānovērtē sasniegtais un jāizdara lietas vēl labāk un skaļāk," saka Edgars Sniegs.

Video tapis sadarbībā ar Rihardu Olmani, un tajā redzamas daudzas leģendāras vietas, kas šobrīd ir slēgtas vai mainījušas nosaukumu, taču savulaik bijušas Latvijas hiphopa dzīves epicentrā. Piemēram, “Sapņu fabrika”, kur koncertējuši tādi slaveni reperi un grupas kā Onyx, Ja Rule, RZA, GZA, Gang Starr u.c.. Savulaik klubā Essential uzstājās Dj Premier un Busta Rhymes, bet klubā "Piens" grupa Kacta, kas Latvijā filmējusi arī vairākus videoklipus un veikusi ierakstu apstrādi.

Līdz šim Latvijas reperu stafetē piedalījušies tādi Latvijā zināmi izpildītāji kā ansis, Ozols, Pionieris, Gacho, Edavārdi un citi – visu stafeti iespējams noklausīties YouTube.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Žilde.

Foto: #SIF_MAF2020
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu