Tumšās mūzikas trio "Pamirt" piedāvā jaunu albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Pamirt
Pamirt Foto: Lauris Aizupietis

Pašmāju tumšās mūzikas trio "Pamirt" aprīļa sākumā laida klajā savu debijas albumu "Mausoleum", kas ieturēts teātrālā un gotiskā smagā roka stilā. Ieraksts pašlaik pieejams tikai projekta "Bandcamp" vietnē, taču jūlija sākumā tas tiks izdots kasetes formātā, bet rudenī - vinilplatē.  

"Pamirt" sākotnēji radies kā kādreizējās ekstremālās smagmūzikas grupas "Ocularis Infernum" un pašreizējās grupas "Eschatos" vokālistes Kristiānas Kārkliņas soloprojekts. Tas apaudzis ar kolēģiem - Edgaru Gultnieku (ģitāra, bass) un Edvardu Percevu (bungas) un dēvējams par trio. 

Albuma tituldziesmai tapis arī videoklips, kurā skatāma montāža no Kristiānas Kārkliņas ģimenes arhīva. Klipā iemūžināts viņas radinieku darba brauciens viesizrādē uz Vāciju kopā ar kāda teātra trupu."Apvienības aizsākumi meklējami 2017. gadā, sākotnēji formāli pētot balsi smagajā un alternatīvajā mūzikā un to, ko nozīmē “glītā un neglītā” koncepti tās kontekstā," tā tiek pieteikts šis projekts.

"Abi mani vecāki strādāja teātrī, kur bērnībā nācās pavadīt daudz laika, tāpēc manas pirmās spilgtās bērnības atmiņas saistās ar teātra gaismām, smaržu, skatuvi, kā, maza būdama, sēdēju un skatījos izrādes uz pakāpieniem blakus krēslu rindām, kamēr vecāki strādāja. Veidojot šo video, vēlējos dalīties ar šīm atmiņām un sajūtām," stāsta Kristiāna.

Albums ieskaņots Valmierā pie Ģirta Laumaņa "Hodila Records" studijā, kā arī "Sound Division" un "Gateris" studijās. Divās dziesmās kontrabasu iespēlējis džeza mūziķis Staņislavs Judins.

Dziesmā "Crazy" izmantots Petsijas Klainas (Patsy Cline) populārā skaņdarba "Crazy" motīvs. Albuma vāku veidoja pati Kārkliņa,Zane Žilinska un fotogrāfs Lauris Aizupietis.

Pamirt "Mausoleum"
Pamirt "Mausoleum" Foto: publicitātes

Kopumā albumā iekļautas septiņas dark music stilā ieturētas kompozīcijas, tostarp arī instrumentālais klavierdarbs "Early March". 

Šo svētdien grupa plāno pārraidīt nesen ierakstītu koncertu savā "Youtube" kanālā. 

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Žilde.

Foto: #SIF_MAF2020
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu