Jaunā pašmāju poproka grupa "Bekars" izdod debijas albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Bekars"
"Bekars" Foto: publicitātes

Četri divpadsmitklasnieki no Bauskas - poproka grupa "Bekars" pirms kāda laika laidusi klajā debijas albumu latviešu mēlē (izņemot vienu dziesmu) "Sākums".

Debijas albumu veido astoņas mūziķu radītas oriģināldziesmas.

"Sākumā radījām bilžu formāta albumu, kas ir pieejams tikai vienā eksemplārā, mūsu pašu atmiņām. Tomēr pēdējais pusgads bijis ļoti darbīgs, kad fokusējāmies uz debijas albuma “Sākums” radīšanu," par aizvadīto laiku stāsta grupas pianists Matīss Kataņenko.

Noklausies albumu.

Grupas sastāvu veido Armands Rutkovskis (balss, ģitāra), Varis Jātnieks (basģitāra), Jānis Biezais (sitaminstrumenti) un Matīss Kataņenko (taustiņinstrumenti). Puiši no Bauskas kopā pavada laiku jau no bērnības – Armands, Matīss un Jānis – iepazinās pirmsskolas izglītības iestādē, pēc tam satikās Bauskas sākumskolā un Valsts ģimnāzijā, līdz 2015. gadā nolēma izveidot poproka grupu "Bekars".

Grupas mūzikā saklausāmi mūsdienīga poproka elementi, aizgūstot šo to no "Maroon 5", kā arī no pašmāju poproka paraugiem. Vienā no dziesmām ("Labam būt") saksofona solo iespēlējusi jaunā mūziķe Patrīcija Anna Doniņa.

"Bekars"
"Bekars" Foto: publicitātes

Līdz šim grupa uzstājusies vairākos Latvijā zināmos festivālos – "Country Bauska", "Bauska TASTE" un vairākus gadus koncertējuši arī mūzikas un mākslas festivālā "Bildes".

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Žilde.

Foto: #SIF_MAF2020
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu