Zakerbergs noraida pārmetumus par Trampa ierakstu nekritizēšanu (2)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Sociālā tīkla "Facebook" uzņēmuma vadītājs Marks Zakerbergs aizstāvējies pret kritiku, ka nav nosodījis ASV prezidenta Donalda Trampa draudus protestētājiem.

Tramps tvītā, kas tika publiskots arī viņa "Facebook" kontā, nosodīja protestus, ko izraisījusi afroamerikāņa Džordža Floida nāve aizturēšanas laikā Mineapolisā.

Prezidents nodēvēja protestētājus par slepkavām un norādīja, ka brīdī, kad sākas laupīšanas, sākas arī šaušana, šādi netieši atbalstot vardarbīgu reakciju uz protestiem, kas daudzviet pārauguši nekārtībās.

Frāzi par šaušanu, atbildot uz laupīšanu, 1967.gadā pirmo reizi izmantoja Maiami policijas priekšnieks, lai attaisnotu spēka lietošanu pārsvarā melnādaino apdzīvotajos rajonos.

Tviteris norādīja, ka Trampa ieraksts ir pretrunā ar platformas noteikumiem "par vardarbības glorificēšanu", bet "Facebook" šādu soli nespēra.

Interneta žurnāls "The Verge" ziņo, ka Zakerbergam bijusi gara saruna ar "Facebook" darbiniekiem. Viņš sarunā pievērsies pārmetumiem, ka "Facebook" esot pieļāvis dezinformāciju saistībā ar vēlēšanām un Trampa izteikumus, kuros netieši veicināta vardarbība.

Zakerbergs atzinis, ka viņam vajadzējis nodrošināt lielāku caurskatāmību, taču uzsvēris, ka Trampa ieraksti tikuši diezgan pamatīgi izvērtēti un lēmums tos neatzīmēt vai nedzēst bijis sarežģīts, taču pareizs, vēsta "The Verge".

Zakerbergs sacījis, ka viņu apbēdinājuši prezidenta nesenie ieraksti, tostarp tas par laupīšanu.

"Bet es zināju, ka nepieciešams nošķirt manu personisko viedokli (..) no mūsu politikas un mūsu vadītās platformas principiem," norādījis Zakerbergs.

Vairāki "Facebook" darbinieki ir atkāpušies, protestējot pret "Facebook" bezdarbību saistībā ar prezidenta ierakstiem, vēsta laikraksts "New York Times".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu