IDB rosina apsūdzēt divus policistus par kukuļņemšanu no transportlīdzekļa vadītāja

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Iekšējās drošības birojs (IDB) rosinājis prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret divām Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonām, kuras pieprasīja un pieņēma kukuli vairāku simtu eiro apmērā no transportlīdzekļa vadītāja par administratīvo pārkāpumu nenoformēšanu.

Transportlīdzekļa vadītājs bija pieļāvis vairākus pārkāpumus, tajā skaitā vadīja transportlīdzekli bez vadītāja apliecības.

Abus policistus rosināts apsūdzēt par kukuļņemšanu. Turklāt vienu no amatpersonām rosināts apsūdzēt par šaujamieroča munīcijas glabāšanu bez attiecīgas atļaujas.

"Lai gan daudzus gadus Latvijā notiek darbs pie kukuļošanas gadījumu, kas ir saistīti ar administratīvo pārkāpumu nenoformēšanu ceļu satiksmē, skaita samazināšanas un izskaušanas, tomēr joprojām ir iedzīvotāji, kuri ir gatavi dot kukuļus, un ir valsts amatpersonas, kuras ir iesaistītas ceļu satiksmes nodrošināšanā un kuras bailes no iespējamā soda tomēr neattur no kukuļņemšanas lielākā vai mazākā apmērā," norāda IDB priekšnieks Valters Mūrnieks.

Tāpat Mūrnieks norāda, ka ik gadu IDB atklāj, izmeklē un nodod kriminālvajāšanas sākšanai ievērojamu skaitu amatpersonu veiktas kukuļņemšanas gadījumu. "Ceram, ka sadarbībā ar tiesu varu, piemērojot par vainīgām atzītajām amatpersonām noziedzīgajam nodarījumam atbilstošus soda mērus, mums izdosies sasniegt mūsu kopīgo mērķi un atturēt citas amatpersonas no līdzīgu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanas," norāda IDB priekšnieks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu