Brīvdienu maršruts ⟩ Hījumā Vēja tornis Igaunijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Šķiet, nevienam Latvijā vairs nav jāskaidro, kas ir AHAA centrs Tartu. Tagad šim populārajam izziņas un izklaides centram Igaunijā pievienojusies vēl viena lieliska vieta, ko apmeklēt visai ģimenei, - 1. jūnijā apmeklētājiem durvis vēra  Hījumā salas Vēja tornis.

Hījumā ir otrā lielākā Igaunijai piederošā sala. Tā ir daļa no Muhu arhipelāga un atrodas 22 km attālumā no Igaunijas krasta. Vasaras sezonā Hījumā ar savām smilšu pludmalēm ir iecienīts tūristu galamērķis. Turp dodas tie, kam patīk neskarta daba un aktīvā atpūta - sērfings, burāšana, velotūrisms vai vienkārši atpūta prom no lielpilsētas un kūrortu kņadas.

Ziemā salu iespējams sasniegt arī ar auto - turp ved Igaunijas garākais ledusceļš (pēdējos gados gan laikapstākļi nav ļāvuši to izveidot). Tomēr ziemā tūristu ir krietni mazāk.

Tādēļ Hīju apgabala varasiestādes radījušas objektu, kas vilina tūristus arī ārpus aktīvā tūrisma sezonas - Tuuletorn jeb Vēja torni. Tas ir izziņas un izklaides centrs kā bērniem, tā pieaugušajiem. Savā ziņā to var salīdzināt ar slaveno AHAA centru Tartu, kaut arī mērogi, protams, ir daudz mazāki.

Vēja torņa radošais direktors Januss Rohumā to raksturo kā sava veida vārtus uz Hījumā - centra ekspozīcija iepazīstina ar salu un iesaka, kādas vietas uz salas noteikti jāaplūko. "Vēja tornis stāsta par salas vēsturi, dabu un cilvēkiem. Protams, Hījumā daba ir brīnišķīga, taču salas lielākā bagātība ir tās ļaudis."

Vēja tornī atrodas arī augstākā iekštelpu alpīnisma siena Baltijā ar 20 m kāpienu.

Līdztekus ekspozīcijai Vēja tornis piesaista arī ar savu lielisko arhitektūru - tā ir viena no interesantākajām celtnēm, kādas tapušas Igaunijā pēdējo gadu laikā.

Laika posmā no 1. jūnija līdz 31. augustam Vēja tornis pieejams apmeklētājiem no 11 līdz 21. Biļešu cenas: pieaugušo biļete no 10 eiro, ģimenes biļete no 20 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu