Ziedojumi patversmei "Labās mājas" pandēmijas laikā sarukuši par 40% (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ziedojumi dzīvnieku patversmes "Labās mājas" dzīvnieku uzturēšanai pandēmijas laikā samazinājušies par 40%, informēja patversmē.

Dzīvnieku patversmē atgādināja, ka tā maijā sāka ziedojumu kampaņu "Tagad tu saproti" ar mērķi informēt sabiedrību par patversmes izmaksām un ienākumu avotiem, kā arī piesaistīt līdzekļus. 

Pēc "Labās mājas" skaidrotā, patversmes uzturēšanai katru mēnesi ir nepieciešami vismaz 12 000 eiro, tostarp izdevumi dzīvnieku barībai un inventārs ir tikai neliela daļa. Vienlaikus sabiedrībā pastāv maldīgs uzskats, ka patversmes uztur pašvaldības vai bagāti uzņēmumi.

"Labās mājas" informēja, ka maijā, īstenotās kampaņas "Tagad tu saproti" laikā, patversme sasniedza mēneša ienākumu mērķi. 

Patversmes vadītāja Astrīda Kārkliņa pauda cerību, ka sabiedrība būs tikpat aktīva arī jūnijā, lai vasaras periodā "Labās mājas" varētu atsākt darbu ierastajā režīmā, tostarp nodrošināt suņu staidzināšanu, kā arī vairāk uzņemt pamestos dzīvniekus, ko nebija iespējams darīt ārkārtējā situācijā.

LETA jau vēstīja, ka ziedojumu kampaņas mērķis ir nodrošināt patversmes darbību, piesaistot vismaz 3500 eiro mēnesī. 

"Labās mājas" pārstāv 2000.gada 16.februārī reģistrētā biedrība "Juglas Dzīvnieku aizsardzības grupa", kas 2005.gadā ieguva sabiedriskā labuma statusu. Kopš patversmes atklāšanas 2012.gadā tā izmitinājusi vairāk nekā 5000 dzīvnieku.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu