Četri pieredzējuši mūziķi apvienojas jaunā grupā "Big Friday" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Big Friday" - Mārtiņš Burkevics (basģitāra), Egons Kronbergs (ģitāra), Pēteris Upelnieks (balss, ģitāra) un Edijs Šimiņš (bungas)
"Big Friday" - Mārtiņš Burkevics (basģitāra), Egons Kronbergs (ģitāra), Pēteris Upelnieks (balss, ģitāra) un Edijs Šimiņš (bungas) Foto: publicitātes

Jaunā muzikālā projektā "Big Friday" apvienojušies četri pazīstami mūziķi - bijušais grupas "Hobos" mūziķis Mārtiņš Burkevics (basģitāra), arī "Hobos" un "Iļģu" ģitārists Egons Kronbergs (ģitāra), Pēteris Upelnieks (balss, ģitāra) un Edijs Šimiņš (bungas), kuri nejaušu apstākļu sakritību rezultātā nonāca vienā muzikālajā telpā.

Grupa "Big Friday" klausītājiem nodod liegā poproka/R&B stilā ieturētu dziesmu "Two Can Be", kuru iedziedājis bijušais grupa "PeR" dalībnieks Pēteris Upelnieks.

Dziesma ir muzikālās apvienības pirmais studijas ieraksts un tās autors ir grupas solista Pētera Upelnieka domubiedrs un draugs Justin Black, kurš ir Īrijā dzīvojošs amerikānis, dziesmu autors un producents. Dziesmas miksu un māsteru veidojis skaņu režisors Edgars Skrāģis.

"Dziesma ir par divu sakarību pastāvēšanu kopā. Divu domu, cilvēku, lietu ticību mūžīgai saiknei. Arī divi pretēji viedokļi var izrādīties blakus esami un stiprināt viens otru. Šobrīd mēs vēl varam būt divatā, tāpēc novērtēsim mūsdienu lietu kārtību, mazāk domāsim, vairāk jutīsim un tikai tad darīsim," tā par dziesmu Pēteris Upelnieks.

Grupa "Big Friday" savu darbību uzsāka pagājušā gada nogalē un nu jau ir aizvadījusi savus pirmos divus koncertus. Neskatoties uz grupas neseno dibināšanas laiku, dalībnieku vidū valda teicama sinerģija, jo visus vieno līdzīgs skatījums uz dzīvi un mūziku. Par nākotnes plāniem grupa pagaidām runā atturīgi, bet ir iecerēts muzicēt gan Latvijā, gan ārpus robežām. Tāpat tuvākajā nākotnē muzikālā apvienība cer izdot savu pirmo studijas albumu.

Noklausies: "Two Can Be".

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Žilde.

Foto: #SIF_MAF2020
Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu