Policijai aizdomas par ļaunprātīgu dedzināšanu ugunsgrēkā, kurā cietusi "Rīgas miesnieka" produkcijas ražotāja ēka (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Otrdien Jelgavā degusi "Rīgas miesnieka" produkcijas ražotājam "HKScan Latvia" piederošā ēka, un policijai ir aizdomas, ka notikusi ļaunprātīga dedzināšana.

Kompānijā apstiprināja, ka ugunsgrēks izcēlās otrdien pēc plkst.21, kad "HKScan Latvia" darbinieki konstatēja Jelgavas ražošanas kompleksa blakusteritorijā, kas pieder citam īpašniekam, izcēlušos ugunsgrēku. Nekavējoties izsaukts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Ugunsgrēks "HKScan Latvia" ražošanas kompleksu nav skāris. Lai arī notikušā dēļ sadegusi "HkScan Latvia" īpašumā esoša ēka, uzņēmuma darbību tas neietekmē, jo kompānija šo ēku jau daudzus gadus neizmantoja. Agrāk tā tika izmantota kā lopu pagaidu turēšanas vieta. Līdz ar to kompānijai nav nodarīti būtiski postījumi vai zaudējumi, norādīja uzņēmumā.

"Pateicoties mūsu darbinieku un ugunsdzēsēju savlaicīgai un profesionālai darbībai, cilvēki nav cietuši, un ražošanas process nav ticis ietekmēts - strādājam kā ierasts," skaidroja "HKScan Latvia" pārdošanas direktors Heino Lapiņš, norādot, ka uzņēmuma turpmāko darbību notikušais neietekmēs.

Kompānijā aģentūrai LETA teica, ka ugunsgrēka iemesli vēl nav zināmi.

Savukārt Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa aģentūrai LETA pauda, ka, iespējams, notikusi ļaunprātīga dedzināšana. Policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess, un tiek pārbaudīti visi apstākļi. Notikuma vietā strādā operatīvie dienesti. 

Saskaņā ar VUGD sniegto informāciju paaugstinātas bīstamības ugunsgrēka dzēšanas darbos Savienības ielā piedalījās Jelgavas, Dobeles un Olaines ugunsdzēsēji.

Atbilstoši VUGD sniegtajai informācijai izsaukums uz ugunsgrēku tika saņemts otrdien ap plkst.21. Ar atklātu liesmu dega vienstāva ķieģeļu noliktavas tipa ēka 2000 kvadrātmetru platībā un ēkas jumts bija pilnībā iebrucis. Uguns draudēja izplatīties uz blakus esošo ēku un netālu sakrautajām koka paletēm. Karstuma un liesmu ietekmē arī aizdegās blakus esošā sausā zāle 200 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēka dzēšana noslēdzās plkst.01.39.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu