Otrajā nedēļā kopš regulāro lidojumu atsākšanas "airBaltic" pārvadājis par 31,7% vairāk pasažieru

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" pagājušā nedēļā pārvadāja 5683 pasažierus, kas ir par 31,7% vairāk nekā nedēļu iepriekš, aģentūra LETA noskaidroja lidsabiedrībā.

Aizvadītajā nedēļā, kas bija otrā nedēļa kopš airBaltic atsākusi regulāros lidojumus, pasažieru interese par biļešu iegādi ir turpinājusi augt, jaunu rezervāciju skaitam pieaugot par vēl 14%, salīdzinot ar nedēļu iepriekš.

Trīs populārākie galamērķi pēc pārvadāto pasažieru skaita bija Frankfurte, Oslo un Amsterdama.

Lidsabiedrībā skaidroja, ka, ņemot vērā Eiropas aviācijas tirgum raksturīgo augsto konkurenci, "airBaltic" pašlaik nevar atklāt lidmašīnu vidējo piepildījumu.

Šobrīd "airBaltic" veic tiešos lidojumus no Rīgas uz Tallinu, Viļņu, Oslo, Frankfurti, Amsterdamu, Helsinkiem, Minheni, Berlīni un Hamburgu. Lidsabiedrība drīzumā atsāks lidojumus arī uz Parīzi, Vīni un Diseldorfu. Lidsabiedrība piedāvā arī vairākus tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas.

Uzņēmums cer pēc iespējas drīzāk atsākt lidojumus arī uz citiem galamērķiem, un sagaida, ka, Latvijas valstij atceļot pašizolāciju pasažieriem, kas ieceļo no vairuma Eiropas valstu, interese par lidojumiem turpinās augt.

Kā ziņots, "airBaltic" regulāros reisus atsāka 18.maijā. Pirmajā nedēļā kopš "airBaltic" regulāro lidojumu atsākšanas, lidsabiedrība pārvadājusi 4315 pasažierus. Tostarp populārākie reisi bija no Rīgas uz Frankfurti un Oslo, kā arī no Tallinas uz Amsterdamu.

"airBaltic" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 503,281 miljons eiro, kas ir par 23,1% vairāk nekā 2018.gadā, taču kompānija cieta zaudējumus 7,729 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš. Aviokompānija prognozē, ka šogad tās apgrozījums būs mazāks nekā 200 miljoni eiro.

Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu