Norvēģu arhitekti Ķīnā atklāj spirālveida skatu torni

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/nordicooa

Norvēģu arhitektūras birojs “Nordic office of architecture” ir pabeiguši neparastu projektu Ķīnas Dzjansi provincē – skatu torni, kas vērpjas augšup.

Savdabīgais arhitektūras objekts atrodas līdzās Dzjansi pilsētas Naņčanas mitrāju parkam. Arhitekti ir īpaši domājuši par skatu torņa kompleksa formu un izkārtojumu. Struktūra vizuāli saplūst ar apkārt esošo ainavu un dizainā ietver trīs dabas elementus jeb ūdeni, zemi un debesis – projektā ir iekļautas strūklakas, iepirkšanās centrs, kas saplūst ar uzkalnu, un skatu tornis, kas sniedzas debesīs. Līdzās veikalam kompleksā atrodas arī āra amfiteātris.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nordic Office of Architecture (@nordicooa) on

Kāpiens spirālveida tornī kalpos kā moderns pilsētas arhitektūras piemineklis, tā vēsta arhitektūras portāls “Designboom”. Šis tornis idejas formā imitē Dzjansi provincei raksturīgo arhitektūru – šajā reģionā ievītas formas ir manāmas pat senu tempļu elementos. “Kad cilvēki sasniedz torņa virsotni, tie nonāk uz skatu laukuma, kur ir iespējams aplūkot mitrāja ainavu ar pilsētas siluetu tālumā. Šī ir pasakaina vieta, kur vērot saullēktus un saulrietus,” vēsta arhitektu birojs  “Nordic office of architecture”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nordic Office of Architecture (@nordicooa) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nordic Office of Architecture (@nordicooa) on

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu