Koncertus Vīnes operā pagaidām ļauj apmeklēt ne vairāk kā 100 viesiem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Vīnes Valsts opera durvis apmeklētājiem no jauna vērs pirmdien, tomēr pirmajā posmā, ievērojot koronavīrusa pandēmijas dēļ izsludinātās valdības vadlīnijas, katru koncertu varēs apmeklēt tikai 100 viesi, trešdien pavēstīja operas vadība.

Kopumā šomēnes paredzēti 14 koncerti ar 100 apmeklētājiem, un tie visi tiks straumēti tiešraidē bez maksas. Operas namā pavisam ir vietas 1709 apmeklētājiem.

Pirmais sarīkojums būs austriešu operas mākslinieka Gintera Groisbeka koncerts, un biļetes uz to maksās 100 eiro.

Tam sekos citi koncerti, arī Vīnes Filharmoniskā orķestra kamermūzikas koncerts 10.jūnijā.

Plaša vēriena operas iestudējumu izrādes plānots atsākt septembrī.

Sākot ar piektdienu, atsāksies klasiskās mūzikas koncerti Vīnes slavenajās zālēs "Musikverein" un "Konzerthaus", bet arī tur apmeklētāju skaits būs ierobežots.

Koncertzāles bija spiestas slēgt apmeklētājiem savas durvis martā, valdībai īstenojot ierobežojumus koronavīrusa pandēmijas dēļ.

Pakāpeniski atvieglojot karantīnas režīmu, Austrija no maija beigām atļāvusi rīkot pasākumus, kuros apmeklētāju skaits nepārsniedz 100.

Pasākumi telpās ar 250 apmeklētājiem tiks atļauti no 1.jūlija, bet no 1.augusta apmeklētāju skaits varēs jau būt 500, pavēstīja valdība.

Plašāki pasākumi telpās ar 1000 apmeklētāju arī būs atļauti no 1.augusta, ja vien rīkotāji varēs garantēt valdības izvirzīto drošības prasību īstenošanu.

Brīvdabas sarīkojumos apmeklētāju skaits var būt lielāks, bet arī tam ir noteikti zināmi ierobežojumi.

Vīnes Valsts operā parasti sezonas laikā notiek 350 pasākumi, apmeklētāju skaitam sasniedzot 600 000, bet ienākumiem no biļetēm - 131 000 eiro dienā.

Tas, ka opera apklususi, "emocionāli bija ļoti smagi", vēl aprīlī atzina operas direktors Dominiks Meiers.

Opera un citas koncertvietas lūgušas palielināt valdības atbalstu, ņemot vērā zaudējumus, kas radušies pandēmijas karantīnas dēļ.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu