Tramps noliedz, ka protestu laikā būtu glābies Baltā nama bunkurā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps trešdien noliedza medijos izskanējušos apgalvojumus, ka laikā, kad Vašingtonā līdzās Baltajam namam notikuši protesti, drošības dienests viņu būtu steigšus nogādājis rezidences bunkurā.

"Tā bija melīga ziņa," raidsabiedrības "Fox News" radio sacīja prezidents, paskaidrojot, ka viņš bijis pastiprinātas drošības telpās "niecīgu, mazu, īsu laika sprīdi".

Kā vēstīja laikraksts "New York Times", atsaucoties uz kādu anonīmu avotu, kuram esot nepastarpinātas zināšanas, Slepenā dienesta miesassargi esot nogādājuši Trampu bunkurā piektdienas vakarā.

Lafajeta laukumā līdzās Baltajam nama tobrīd noritēja policijas sadursmes ar protestētājiem.

"Fox News" vēstīja, ka Tramps bunkurā nogādāts svētdien.

Tramps sacīja, ka nogājis lejā, tomēr tas noticis tikai dienas laikā, nevis naktī, kā tas tika ziņots, un ka tas daļēji noticis tāpēc, lai veiktu "inspekciju".

"Noejiet lejā, kādu dienu tas var jums noderēt. Noejiet lejā. Es nogāju lejā, es uz to paskatījos. Tas bija dienas laikā. Nebija problēmu," sacīja Tramps.

"Es par to lasīju, it kā tā būtu nez kāda liela lieta. Nebija problēmu, mums ne brīdi nebija problēmu, neviens nebija pat tuvu tam, lai mums rastos problēmas. Slepenais dienests veic neticamu darbu, uzturot Baltā nama kontroli," sacīja Tramps.

Kad medijos bija parādījušies apgalvojumi par it kā notikušo Trampa glābšanos bunkurā, prezidents pirmdien devās cauri Lafajeta parkam, lai apmeklētu grautiņos cietušo Svētā Jāņa baznīcu.

Policija izklīdināja protestētājus, lai prezidents droši varētu nokļūt līdz dievnamam.

Kā ziņots, ASV jau vairāk nekā nedēļu notiek protesti, ko izraisīja melnādainā Džordža Floida nāve 25.maijā aizturēšanas laikā Mineapolisā un kas tagad pārauguši tik plašos grautiņos, kādi ASV nav pieredzēti gadiem.

Centienos nekārtības apturēt vairākās ASV lielpilsētās izsludināta komandanta stunda un likumsargu atbalstam norīkoti Nacionālās gvardes karavīri.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu