Brazīlijā jauno Covid-19 upuru skaits sasniedz jaunu rekordu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Brazīlijā pēdējās 24 stundās ir reģistrēti 1349 jauni nāves gadījumi, kas saistīti ar Covid-19, un tas ir jauns rekords, trešdienas vakarā paziņoja Veselības ministrija.

Ar jauno koronavīrusu saistīto nāves gadījumu skaits Brazīlijā tagad ir pieaudzis līdz 32 548, bet apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits - līdz 584 016.

Covid-19 upuru skaits Brazīlijā ir divkāršojies 17 dienu laikā un tagad ir ceturtais lielākais pasaulē pēc ASV, Lielbritānijas un Itālijas. Inficēšanās gadījumu skaita ziņā Brazīlija ir otrajā vietā pasaulē pēc ASV.

Eksperti uzskata, ka nepietiekama Covid-19 testu veikšana šajā valstī nozīmē to, ka reālie skaitļi ir daudz lielāki. 

Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru ir kritizējis pašizolācijas pasākumus Covid-19 izplatības ierobežošanai, lai gan valstī turpina pieaugt gan inficēšanās gadījumu skaits, gan nāves gadījumu skaits. 

Viņš ir aicinājis uzņēmējus uz "karu" pret štatu gubernatoriem, kuri liek slēgt uzņēmumus Covid-19 ierobežošanas dēļ, un uzsvēris, ka šie pasākumi nevajadzīgi kaitē Latīņamerikas lielākajai ekonomikai.

Pasaules Veselības organizācijas (PVO) reģionālais birojs otrdien brīdināja Brazīliju no pārāk ātras ekonomikas atkalatvēršanas, "jo vēl ir Covid-19 atjaunošanās risks".

Pandēmija Brazīlijā vēl nav sasniegusi virsotni un nav paredzams, kad tā tiktu sasniegta, ņemot vērā valsts lielumu un ģeogrāfisko dažādību, atzina Veselības ministrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu