Grupa "Oranžās brīvdienas" ar jaunu dziesmu atzīmē 20 gadu jubileju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Oranžās brīvdienas"
"Oranžās brīvdienas" Foto: publicitātes

Grupa "Oranžās brīvdienas", atzīmējot savu divdesmit gadu jubileju, laidusi klajā jaunu dziesmu "Es tevi uzsperšu gaisā", kurai tapis arī videoklips.

"Es tevi uzsperšu gaisā" klipa prezentācija notika piektdien, 5. jūnijā grupas Facebook kontā.

Noskaties video!

Ar dziesmu "Es tevi uzsperšu gaisā" grupa atgriezusies pie pārbaudītām ska-punk mūzikas žanra vērtībām.

“Ātra, enerģiska un dinamiska dziesma par sociāli aktuālām norisēm,” skaidro grupas līderis un dziesmas autors Ints Ķergalvis, pazīstams arī kā Speiss. Viņš atzīst, ka skaņdarba tekstā ironiskā manierē iekļauta virkne nejēdzību, kurām pēc mūziķu domām, mūsu sabiedrībā vietas nav.

“Sprādziens ne vienmēr nes iznīcību. Visa pēdējā gadsimta cilvēces attīstība ir balstīta uz dažāda izmēra kontrolētiem sprādzieniem,” piebilst grupas ģitārists Kaspars Čakste.

Videoklipu dziesmai veidot uzrunāta sevi kino lauciņā jau pierādījusi jaunā režisore un labs grupas draugs Marta Elīna Martinsone. “Šis ir mans pirmais mūzikas videoklips un ļoti nopriecājos, ka grupa uzrunāja tieši mani, kā arī uzticējās manai idejai. Viņi ir superīgi džeki, ar kuriem ir šausmīgi forši strādāt. Klipa ideja radās iedvesmojoties no dziesmas un apvienojot to ar manu mīlestību pret supervaroņiem. Vēlējāmies kopīgi radīt latviešu supervaroņus, kas balstīti mitoloģijā un vēsturē. Tēli cīnās ar lietām, kuras latviešiem, metaforiski runājot, gribētos uzspert gaisā. Vizuāli ar operatoru Kristapu Dzeni par atspēriena punktu izvēlējāmies septiņdesmito un astoņdesmito gadu action un kung-fu filmas. Marta neslēpj, ka arī pats filmēšanas process bijis gana jautrs.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Žilde.

Foto: #SIF_MAF2020
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu