RSU visās studiju programmās noslēguma pārbaudījumi notiek tiešsaistē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

 Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) šī akadēmiskā gada noslēgumā visās studiju programmās noslēguma pārbaudījumi plānoti tiešsaistē, pavēstīja RSU mediju attiecību vadītāja Ieva Nora Gediņa.

Viņa norādīja, ka arī RSU Medicīnas fakultāte un Ārvalstu studentu nodaļa šogad pirmo reizi organizēja tiešsaistes valsts pārbaudījums klīniskajā medicīnā.

Pēc viņas paustā, kopumā 306 medicīnas studenti, tostarp 109 ārvalstnieki, izmantojot attālināto eksāmenu vadības platformu "Respondus Monitor" un konferenču rīku "Zoom", sekmīgi nokārtoja gan valsts pārbaudījuma teorētisko daļu, gan arī praktisko, veicot klīniskās situācijas analīzi.

Jauno speciālistu zināšanas un prasmes pārbaudīja valsts pārbaudījumu komisija 168 RSU docētāju sastāvā.

Gediņa norādīja, ka komisijas vadītājs ir "Veselības centra 4" valdes priekšsēdētājs Māris Rēvalds, bet priekšsēdētāja vietnieks jau vairākus gadus - profesors Peters Goreckis no Šaritē-Berlīnes Universitātes slimnīcas.

RSU Medicīnas fakultātes prodekāns docents Ingus Skadiņš atzinis, ka kvalitatīvas izglītības sastāvdaļa ir ne tikai lekcijas un praktiskās nodarbības, bet arī pilnvērtīgi noslēguma pārbaudījumi.

Viņš skaidrojis, ka īpašs izaicinājums šajā valsts pārbaudījumā bija īstenot klīniskās situācijas interpretāciju, kas normālos apstākļos būtu studenta komunikācija ar pacientu,

kur vērtētu viņa spēju noteikt diagnozi un analizēt pacienta anamnēzi. Šoreiz jaunie mediķi analizēja klīnisko gadījumu un komunicēja ar valsts pārbaudījumu komisiju, atbildot uz jautājumiem, argumentējot un pamatojot savu rīcību situācijas uzdevumā, norādīja Skadiņš.

Viņaprāt, šī bija vērtīga pieredze un, iespējams, arī nākotnē RSU varētu praktizēt valsts pārbaudījuma teorētisko daļu kārtot tiešsaistē.

Tāpat Gediņa uzsvēra, ka jau teju trīs mēnešus RSU veiksmīgi īsteno studijas tiešsaistē, studentiem piedāvājot pilnvērtīgu izglītību, apmācot docētājus digitālo rīku un metožu izmantošanā, kā arī radot vairāk nekā 2000 jaunu video materiālu studentiem - lekcijas, simulāciju tehnoloģiju un dažādu manipulāciju demonstrējumus.

RSU veiktā studentu aptauja liecinot, ka studenti novērtē tiešsaistes studiju procesa ieguvumus, jo sevišķi iespēju studēt elastīgi, pašiem plānojot studiju laiku un vietu, kā arī iespēju apgūt jaunus IT rīkus saziņai un sadarbībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu