Makdeivids: Es redzēju šo šausmīgo slepkavību un jutos bezpalīdzīgs (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Konors Makdeivids
Konors Makdeivids Foto: Reuters/ScanPix

Viens no pēdējo gadu labākajiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) hokejistiem Konors Makdeivids (Edmontonas "Oilers") pievienojies daudzajām sporta zvaigznēm, kuras paudušas savas domas par notiekošo Amerikā.

ASV kopš pagājušās nedēļas nerimst protesti, ko sākotnēji izraisīja sašutums par Mineapolisā policijas aizturētā afroamerikāņa Džordža Floida nāvi. Daudzviet protesti pārauguši sen nepieredzētā ielu vardarbībā un grautiņos.

"Tāpat kā visi citi, arī es redzēju šausmīgo Džordža Floida slepkavību un jutos bezpalīdzīgs," "Twitter" raksta Makdeivids. "Es vēroju daudzos protestus pret rasismu un sociālo netaisnību, kas pastāv mūsu pasaulē, un saprotu, ka ir vairāk jāpapūlas  izglītoties. Man ir jāuzzina vairāk par rasisma vēsturi mūsu valstī un jāuzklausa afroamerikāņu un citu rasu minoritāšu kopienas viedoklis, lai mēģinātu saprast, kā es varu palīdzēt ietekmēt pozitīvas pārmaiņas nākotnē."

Trešdienas vakarā vairākās lielpilsētās, arī Losandželosā, Ņujorkā un Vašingtonā, tūkstošiem cilvēku pulcējās miermīlīgās protesta demonstrācijās.

Pamatā miermīlīgā protesta demonstrācijā vairāki tūkstoši cilvēku bija izgājuši ielās Losandželosas centrā.

ASV protestētāji pauda gandarījumu par jaunu apsūdzību izvirzīšanu Mineapolisas policistiem saistībā ar Floida nāvi.

Minesotas prokuratūra Floida nāves lietā galvenajam aizdomās turamajam policistam Derekam Čovinam apsūdzības pārkvalificējusi uz smagākām, apsūdzot viņu otrās pakāpes slepkavībā.

"Kā jauns balts vīrietis un profesionāls sportists, es atzīstu, ka mēs dzīvojam ļoti priviliģētu dzīvi. Uzskatu, ka ir pienācis laiks mums visiem izkāpt no savas komforta zonas, nevis sēdēt un būt daļai no tā, kas mūsu sabiedrībā izbeigs rasismu," norāda Makdeivids. 

23 gadus vecais Makdeivids šosezon guvis 34 vārtus un veicis 63 rezultatīvas piespēles, būdams otrs rezultatīvākais spēlētājs līgā. 

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu