Repa grupas "N.W.A." dziesma "Fuck Tha Police" atgriežas topos (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"N.W.A."
"N.W.A." Foto: publicitātes

Reaģējot uz ASV policistu vardarbību, strauju popularitāti no jauna piedzīvojusi leģendārās Komptonas (Kalifornijā) hiphopa apvienības "N.W.A." (Niggaz Wit Attitudes) dziesma "Fuck Tha Police".

1988. gada hita klausījumi mūzikas straumēšanas servisos kopš Džordža Floida (George Floyd) slepkavības pieauguši par 272 procentiem.

Aktualizējušās arī repera Childish Gambino dziesma "This Is America", YG 2016. gada hits "FDT" un Kendrika Lamāra "Alright".

Atgādinām, ka pirms pāris gadiem uz lielā ekrāna iznāca režisora F. Gary Gray filma "Straight Outta Compton", kas vēstīja par "N.W.A.".

Atgādinām, ka otrdien slavenības un dažādas izklaides industrijas kompānijas sociālajos tīklos kā atbalsta žestu afroamerikāņiem, kas daudzus gadu desmitus cietuši no rasisma ASV, publicēja melnus kvadrātus. Rasisma problemātika ar jaunu sparu uzjundīta, kad aizturēšanas laikā ASV policists nogalināja 46 gadus veco afroamerikāni Džordžu Floidu. ASV jau nedēļu notiek protesti, kas tagad pārauguši grautiņos un laupīšanās, ko izraisīja Floida vardarbīgā nāve. Floida aizturēšanas videoierakstā redzams, kā roku dzelžos saslēgtais vīrietis ir nogāzts zemē un viens no policistiem tur celi uz Floida kakla.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu