Digitālā zīmēšana: ar ko sākt un kādas lietotnes iesaka profesionāļi?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Digitālā zīmēšana jeb skiču veidošana planšetdatorā kļūst arvien populārāka, arī profesionāļi atzīst, ka tas ļauj ietaupīt laiku, turklāt pa spēkam būs arī iesācējiem. Modes ilustratore Alīna Grinpauka, kura ikdienā sadarbojas ar tādiem pasaules zīmoliem kā “Dior”, “Valentino” un citiem, iesaka: iespējas ir dažādas, atliek vien izvēlēties sev piemērotāko ierīci un zināt pāris knifiņu.

Jaunu talantu attīstīšana digitāli var krietni ietaupīt gan laiku, gan finanses. Zīmēšana fiziskā vidē prasa sagatavošanos, jo jāiegādājas darba piederumi un jāiekārto darba vieta. Tikmēr ar planšetdatoru iespējams veidot skices jebkurā vietā un laikā, turklāt cilvēki bez pieredzes novērtēs tehniskās iespējas, kas palīdz veidot simetriskus zīmējumus un sajaukt un sapludināt krāsas.

“Lai sāktu digitāli zīmēt, laba izvēle būs planšetdators ar irbuli, kurš ir spiedienjutīgs un labi imitē īsta zīmuļa sajūtu, ļaujot radīt tikpat detalizētu zīmējumu kā uz papīra. Turklāt, pateicoties magnētiskajam turētājam, tas nekur nepazudīs,” stāsta ilustratore.

Alīna iesaka arī pāris lietotnes, kas būs piemērotas, lai spertu pirmos soļus digitālās zīmēšanas pasaulē. “Huion Sketch aplikācija ir mana favorīte no visām pieejamām Play Store lietotnēm, kas paredzētas zīmēšanai. Tā ir ātra, ērta un būs viegli saprotama arī iesācējiem. Kā profesionāle es īpaši novērtēju plašo otu izvēli – vairāk nekā 40 dažādas otas, no pavisam vienkāršām līdz otām ar īpašiem efektiem un autentiskām krāsām. Iespējams, ka viena aplikācija neapmierinās visas vajadzības, šādos gadījumos tās var kombinēt. Piemēram, vienā aplikācijā tiek zīmēts, savukārt otrā – krāsots. Vēl divas noderīgas lietotnes zīmēšanai ir Adobe Sketch un Medi Bang, kas pēc būtības ir līdzīgas Huion Sketch. Savukārt iedvesmai noderēs lietotne Penup, kur kopīgot savas ilustrācijas, kā arī mācīties no citiem,” pieredzē dalās A. Grinpauka.

Ja esi nolēmis sākt zīmēt digitāli, modes ilustratore iesaka triku, kas garantēs labu rezultātu jau pirmajā reizē.

Vispirms uzņem fotogrāfiju, piemēram, paša vai kāda cita cilvēka portretu. Pēc tam atver bildi zīmēšanas aplikācijā un uztaisi to uz 50% caurspīdīgu. Šajā jaunajā slānī pārvelc vajadzīgās kontūras, izdzēs oriģinālo bildes slāni, un ilustrācija būs gatava!

Ja gribēsi darbu kvalitatīvi izdrukāt, tad zīmējamo laukumu izvēlies vismaz 2048 x 2048 pikseļu lielu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu