Apzinātās saslimušo VID darbinieku kontaktpersonas turpina strādāt attālināti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
VID ēka
VID ēka Foto: Paula Čurkste/LETA

Valsts ieņēmumu dienestā (VID) apzinātas divu ar Covid-19 saslimušo darbinieku 40 kontaktpersonas, no kurām lielākā daļa turpina pildīt amata pienākumus attālināti.

Dienestā skaidroja, ka atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam personas, kuras Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) atzinis par tuvām kontaktpersonām, ir tiesīgas atrasties attaisnotā darbnespējā vai turpināt pildīt darba pienākumus attālināti.

"Ņemot vērā minēto un to, ka kontaktpersonas ir bez elpceļu infekcijas pazīmēm, pašlaik lielākā daļa kontaktpersonu turpina pildīt amata pienākumus attālināti, tādējādi neietekmējot un nekavējot VID funkciju kvalitatīvu un savlaicīgu izpildi. VID attālināts darbs ir ieviests jau kopš ārkārtējās situācijas sākuma, kuru izmanto daudzi nodarbinātie, tādējādi šajā gadījumā spējām operatīvi rīkoties un attiecīgos nodarbinātos novirzīt pilnvērtīgam attālinātam darbam," skaidroja VID pārstāvji.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka diviem no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administratīvajā ēkā, Rīgā, Talejas ielā 1, strādājošajiem darbiniekiem ir konstatēta saslimšana ar Covid-19. Dienestā norādīja, ka inficēšanās ar Covid-19 notikusi ārpus VID telpām, un nepildot amata pienākumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu