Komisija arī jaunajā Covid-19 likumā atsakās palielināt dīkstāves pabalsta apjomu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens / LETA

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien kārtējo reizi noraidīja priekšlikumu kāpināt dīkstāves pabalsta minimālo apjomu.

Komisija šodien izskata priekšlikumus jaunajam Covid-19 izplatības radītā valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas likumam.

Saeimas opozīcijas deputāti bija rosinājuši jaunajā Covid-19 likumā noteikt, ka dīkstāves pabalsts nedrīkst būt mazāks par 300 eiro, nepārsniedzot patlaban pieļauto pabalsta maksimumu 700 eiro apmērā.

Politiķis Vjačeslavs Dombrovskis (S) sacīja, ka šī ir principiāla deputātu pozīcija, par kuru viņi cīnās pēdējo divu mēnešu laikā.

Komisija un Saeima šādu rosinājumu noraidījusi jau vairākkārt, un tas noticis arī šoreiz. 

Tāpat paredzēts, ka likumā tiks noteikts, ka Ministru kabinets var noteikt citus atbalsta pasākumus Covid-19 izraisītās krīzes skartajiem nodokļu maksātājiem. Komisijas deputātu vairākums noraidīja Zaļo un zemnieku savienības priekšlikumu, kas paredzēja pienākumu valdībai nodrošināt citus atbalsta pasākumus Covid-19 izraisītās krīzes skartajiem nodokļu maksātājiem un to sociālajai aizsardzībai, tai skaitā nodrošinot pabalstus bez darba palikušo atbalstam.

Neatbalstīts tika arī partijas "Saskaņa" deputātu priekšlikums, ar kuru piedāvāts noteikt, ka valdība var noteikt citus atbalsta pasākumus Covid-19 izraisītās krīzes skartajiem nodokļu maksātājiem, ja vien Saeimas Budžeta komisija piecu darba dienu laikā no attiecīgās informācijas saņemšanas ir to izskatījusi un nav iebildusi pret citu atbalsta pasākumu noteikšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu