Komisija galīgajam lasījumam atbalsta pārskatītu jaunā Covid-19 likuma redakciju (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Cilvēki sabiedriskajā transportā, kad Latvijā izsludināta ārkārtējā situācija
Cilvēki sabiedriskajā transportā, kad Latvijā izsludināta ārkārtējā situācija Foto: Evija Trifanova / LETA

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien teju vienbalsīgi galīgajam lasījumam atbalstīja jauno Covid-19 ierobežošanas likumu.

Komisija šodien sešu stundu laikā izskatīja aptuveni 100 priekšlikumus, kas bija iesniegti jaunajam Covid-19 izplatības radītā valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas likumam.

Jau pašā sēdes sākumā komisijas deputāti vienojās mainīt likuma nosaukumu un tā mērķi, tiesību aktu pārdēvējot par Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumu.

Ņemot vērā opozīcijas, kā arī atsevišķu koalīcijas deputātu izteiktās bažas par likumprojekta sākotnējo redakciju, kas noteica paplašinātas valdības un ministru pilnvaras pēc ārkārtējās situācijas beigām, komisija vienojās grozīt vairākas normas, paredzot Budžeta komisijas iesaisti ar valsts budžetu saistīto jautājumu risināšanā.

Deputāti vienojās arī par jauna pabalsta veida izveidi - terminētu jauno speciālistu pabalstu, vienlaikus noraidot opozīcijas rosināto priekšlikumu par dīkstāves pabalsta minimālā apmēra kāpināšanu.

Lai likums stātos spēkā, par to vēl jālemj Saeimai, kas likumprojektu iepriekš atzinusi par steidzamu. Likumprojekta izskatīšana parlamentā, iespējams, varētu notikt rīt.

TVNET jau ziņoja, jauns likuma projekts izstrādāts, lai nodrošinātu tiesisko stabilitāti un valsts tautsaimniecības drošību, kā arī noteiktu, kuri līdzšinējie atbalsta pasākumi tiks turpināti arī pēc koronavīrusa izraisītās ārkārtējās situācijas beigām, teikts likumprojekta anotācijā. 

Tāpat anotācijā norādīts, ka visus iepriekš noteiktos ierobežojumus nav iespējams atcelt līdz ar ārkārtējās situācijas beigām, tādējādi ieviestie atbalsta pasākumi turpināsies, kamēr Covid-19 apdraudējuma un tā seku novēršanai tie būs nepieciešami.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu