Eiropas Komisija aicina atcelt visus ierobežojumus uz ES iekšējām robežām

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Eiropas Komisija (EK) ceturtdien aicināja Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis līdz jūnija beigām atcelt visus ierobežojumus uz ES iekšējām robežām, ziņu aģentūrai "Euronews" pavēstīja iekšlietu komisāre Ilva Johansone, sakot, ka daudzās valstīs Covid-19 situācija "strauji uzlabojas".

"Mēs esam ļoti tuvu situācijai, kurā mums vajadzētu atcelt visus iekšējās robežas [šķērsošanas] ierobežojumus un robežas kontroles pasākumus," sacīja komisāre dienu pirms ES valstu iekšlietu ministru videokonferences.

"Rīt es grasos ierosināt, lai dalībvalstis atceltu visus iekšējās robežas kontroles pasākumus, cik drīz vien iespējams, un es domāju, ka labs laiks būtu jūnija beigās," viņa piebilda.

Johansone sacīja, ka viņa ir "ļoti priecīga", redzot, ka ES valstis sāk izbeigt robežkontroles pasākumus un atkal atvērt ES un Šengenas zonu, jo Covid-19 izplatība ir apturēta. 

Tuvojoties vasaras tūrisma sezonai, vairākas valstis, tai skaitā Francija un Beļģija, ir paziņojušas par savu robežu atkalatvēršanu, un šim piemēram 15.jūnijā sekos vēl citas valstis, tostarp Vācija. Itālija to izdarīja trešdien.

Par spīti koordinācijas centieniem šādi lēmumi tiek pieņemti valstu līmenī. 

Vēl nav pieņemts lēmums par ES ārējo robežu atkalatvēršanu.

Francija, Itālija un Spānija ir starp valstīm, kuras vissmagāk piemeklēja Covid-19.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu