NBA komisārs: Vecākajiem treneriem nebūtu ieteicams atrasties uz komandas soliņa

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Adams Silvers
Adams Silvers Foto: Reuters/ScanPix

Gados vecākajiem treneriem nebūtu ieteicams atrasties uz komandas soliņa, kad tiks turpināta šī sezona, uzskata Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komisārs Adams Silvers.

Ar teju vienbalsīgu komandu lēmumu (29 par, viena pret) ceturtdien tika nolemts NBA sezonu atsākt 31. jūlijā ar 22 komandu līdzdalību.

ASV vairāk nekā 1,9 miljoni cilvēku inficējušies ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19. Vairāk nekā 100 tūkstoši cilvēku zaudējuši dzīvību šī vīrusa dēļ. Tas ir lielākais inficēšanās gadījumu un upuru skaits starp visām pasaules valstīm.

"Domāju, ka viena no lietām, ko esam uzzinājuši par šo vīrusu, ka jauni un veseli cilvēki ir mazāk neaizsargāti. To apliecina dati ar atsevišķiem izņēmumiem," televīzijas kanāla TNT raidījumā "Inside The NBA" sacīja Silvers.

"Līgā ir iesaistīti cilvēki, kuri ir gados vecāki. Piemēram, daži treneri. Mēs strādāsim pie protokola. Varbūt daži treneri nevarēs atrasties uz komandas soliņa," pastāstīja NBA komisārs.

Ņūorleānas "Pelicans" komandas galvenais treneris 65 gadus vecais Elvins Džentrijs neslēpj, ka viņš ir pret šādu līgas vadības lēmumu.

"Tas nav loģiski. Kā es tādā veidā varu trenēt? Vai visi, kas jaunāki par 60, ir ar labu veselību?" Tā sarunā ar ESPN izteicās Džentrijs.

Arī liepājnieka Kristapa Porziņģa pārstāvētās Dalasas "Mavericks" komandas galvenais treneris Riks Kārlails nav vienisprātis ar NBA komisāru.

"Treneru drošība un veselība ir primāra. Tomēr ir ļoti iespējams, ka NBA treneri 60 un 70 gadu vecumā varētu būt ar labāku veselību nekā citiem ir 30 un 40 gadu vecumā," teica 60 gadus vecais Kārlails.

Vēl vairākām komandām, kas turpinās dalību šajā sezonā, ir galvenie treneri, kuri sasnieguši 60 gadu vecuma slieksni - Sanantonio "Spurs" stūrmanis Gregs Popovičs (71), Hjūstonas "Rockets" vadonis Maiks D'Antoni (69), Portlendas "Trail Blazers" treneris Terijs Stots (62).

Vēl dažās komandās treneri ir ļoti tuvu 60 gadu vecumam - Filadelfijas "76ers" treneris Brets Brauns (59), Losandželosas "Clippers" stūrmanis Doks Riverss (58) un Orlando "Magic" vadonis Stīvs Klifords (58).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu