Roboti nāk: "Microsoft" žurnālistus aizstāj ar mākslīgo intelektu (49)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

ASV informācijas tehnoloģiju uzņēmums “Microsoft” atbrīvojis no darba desmitiem žurnālistu, viņus aizstājot ar mākslīgo intelektu. Tas nozīmē, ka ziņas “Microsoft” tīmekļa vietnē MSN un interneta pārlūkā “Edge” turpmāk gatavos nevis cilvēki, bet roboti, vēsta Lielbritānijas medijs “The Guardian”. 

Vietni MSN un pārlūku “Edge” katru dienu izmanto miljoniem cilvēku visā pasaulē. Lielbritānijā ziņu saturu šajās vietnēs nodrošināja gandrīz 30 cilvēki, ko nodarbina mediju uzņēmums “PA Media”. 

Maija beigās šiem cilvēkiem tika paziņots, ka viņu pakalpojumi vairs nebūs nepieciešami, jo turpmāk viņu pienākumus pildīs mākslīgais intelekts. “Microsoft” uzņēmumam “PA Media” jau paziņojis par līguma laušanu. 

Cilvēki, kas apkalpoja “Microsoft” vietnes, neveidoja oriģinālu saturu, viņu uzdevums bija atlasīt materiālus no citiem medijiem, kā arī rediģēt materiālus un virsrakstus tā, lai tas atbilstu “Microsoft” vietņu formātam. Reklāmas ieņēmumus no šīm vietnēm “Microsoft” dalīja ar satura autoriem. 

Cilvēku līdzdalība satura atlasē un izvērtēšanā nodrošināja to, ka virsraksti bija kodolīgi un attiecīgajām formātam atbilstoši. Cilvēku klātbūtne arī palīdzēja izvērtēt saturu, lai izvairītos no neuzticamiem ziņu avotiem, kā arī nodrošināja, ka tiek izcelti interesanti stāsti, ko gatavojuši mazie un lokālie mediji.

Viens no cilvēkiem, kas strādāja “PA Media” komandā, kas nodarbojās ar satura radīšanu “Microsoft” vietnēs, pauda viedokli, ka cilvēku aizstāšana ar mākslīgo intelektu ir riskanta, jo cilvēki ļoti rūpīgi pieturējās pie stigrām vadlīnijām satura jautājumos - tas ļāva nodrošināt, ka vietņu lietotājiem nav jāsaskaras ar maldinošu, neatbilstošu vai vardarbīgu saturu.  

“Es daudz laika pavadīju lasot par to, kā automatizācija un mākslīgais intelekts atņems mums visiem darbu, un tagad tas brīdis ir pienācis - mākslīgais intelekts ir atņēmis man darbu,” norāda bijušais darbinieks. 

Lielbritānijā bez darba palikušie “Microsoft” vietņu satura veidotāji tagad spiesti meklēt citus darbus. Līdzīgs liktenis nākotnē sagaida arī līdzīgas strādājošo komandas citās valstīs.

Kā uzsvēra “PA media” pārstāvji, uzņēmums darot visu iespējamo, lai palīdzētu bez darba palikušajiem cilvēkiem. 

Tikmēr “Microsoft” pārstāvji norāda, ka lēmums par mākslīgā intelekta izmantošanu ziņu satura veidošanā briedis jau kādu laiku un tam neesot sakara ar grūtībām, ko radījusi pašreizējā Covid-19 pandēmija. 

“Kā visi citi uzņēmumi, mēs regulāri novērtējam savu biznesu. Tas var novest pie palielinātām investīcijām vienā vietā vai, atsevišķos gadījumos, pie investīciju pārskatīšanas citās jomās,” teikts “Microsoft” paziņojumā. 

“Microsoft” nav pirmais tehnoloģiju uzņēmums, kurš eksperimentē ar mākslīgā intelekta izmantošanu mediju satura radīšanā. Plašas investīcijas šāda veida projektos veic arī, piemēram, tehnoloģiju milzis “Google”. 

Komentāri (49)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu