CSDD aicina bērnu vasaras nometnēs mācīt par satiksmes drošību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

 Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) aicina bērnu vasaras nometņu programmās iekļaut satiksmes drošības jautājumus,  informēja CSDD pārstāvji.

CSDD izstrādātie satiksmes drošības mācību līdzekļi digitālā formā ir pieejami platformā "berniem.csdd.lv". Savukārt velo eksāmenu var kārtot gan CSDD nodaļās, gan arī skolās, kuras nodrošina kvalitatīvu eksaminācijas procesu datorklasēs un slēdz sadarbības līgumu ar CSDD par velosipēdu vadītāju kvalifikācijas eksāmenu organizēšanu. Divu mācību gadu laikā 278 izglītības iestādes nodrošina kvalitatīvas zināšanas satiksmes drošībā un veic velosipēdistu eksamināciju savā skolā.

Tieši brīvlaikā, kad bērni ielās izbrauc ar skrejriteņiem, skrituļdēļiem, skrituļslidām, velosipēdiem, elektroskrejriteņiem un citiem transportlīdzekļiem, svarīgi ir viņiem izskaidrot drošības jautājumus. Lai ar šiem braucamajiem piedalītos ceļu satiksmē, ir jāzina noteikumi un zināšanu pārbaudei būtu arī jānokārto velosipēdu vadītāja eksāmens.

Velosipēdistu izglītošanai CSDD ir izstrādājusi mācību un metodiskos līdzekļus sākumskolai "Mācies un iegūsti velosipēda vadītāja apliecību savā skolā". Lai palīdzētu pedagogiem sagatavot jaunos velobraucējus atbildīgai, uz zināšanām balstītai un drošai rīcībai uz ceļiem un ielām ir izveidoti šādi mācību līdzekļi - metodiskā grāmata (grāmatu saņem katrs projekta pedagogs), video materiāli skolēnu izglītošanai un video uzrunas skolotājiem, kurās apkopota informācija mācību stundu norisei. Pieteikties projekta realizācijai izglītības iestādē var pa tālruni 67025730 darbdienās no 9 līdz 16.30 vai e-pastu "velo@csdd.gov.lv".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu