Smagus ievainojumus guvis protestu laikā ASV policistu pagrūsts sirmgalvis (28)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Ņujorkas štata pilsēta Bufalo no pienākumu pildīšanas atstādināti divi policisti, kuri iedzīvotāju protestu laikā pagrūduši kādu sirmgalvi, kurš nokritis un guvis smagus ievainojumus, vēsta aģentūra “Reuters”. 

Kā vēstīts, ASV jau ilgāk par nedēļu turpinās protesti pret rasismu un policijas brutalitāti, kas aizsākās pēc tam, kad policisti 25.maijā Mineapolisā aizturēšanas laikā nogalināja Džordžu Floidu. 

Foto: Reuters/ScanPix

Tagad jaunu sašutumu izraisījis Bufalo radiostacijas WBFO reportiera ceturtdien uzņemts video, kurā redzams kā policists stipri pagrūž 75 gadus vecu vīrieti, kurš grūdiena rezultātā atsitas ar galvu pret zemi.

Foto: Reuters/ScanPix

Šī incidenta video izraisīja plašu nosodījumu sociālajos tīklos, izskanot aicinājumiem turpinot protestēt pret policijas brutalitāti. Plašu kritiku izpelnījies arī Bufalo policijas sākotnējais paziņojums, ka sirmgalvis ievainojumus esot guvis, jo pats paklupis un nokritis. 

Pēc video publiskošanas Bufalo policijā sākta izmeklēšana un abi incidentā iesaistītie policisti uz laiku atstādināti no pienākumu pildīšanas.  

Policistu rīcību nosodījis arī Bufalo mērs Bairons Brauns. 

Incidentā cietušais vīrietis nogādāts slimnīcā. Viņa stāvoklis ir smags, bet stabils.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu