Cik ilgi ir jāgaida daudzdzīvokļu ēkas siltināšana?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA/Zane Bitere

Kādas Rīgas daudzdzīvokļu mājas iedzīvotājiem ēkas siltināšana ir jāgaida teju četrus gadus. Raidījums "4. Studija" skaidro, cik ilgā laika posmā ir iespējams sagaidīt fasādes renovāciju un siltināšanu. 

Mežciema ielas daudzdzīvokļu ēkas iedzīvotāji siltināšanu gaida jau kopš 2016. gada. Raidījumam iedzīvotājs Kārlis Liepa atklāj, ka 2016. gada jūnijā lielākais vairums mājas iedzīvotāju lēma par labu ēkas siltināšanai, kuras ietvaros tiktu atjaunota fasāde, jumts un pagrabi. Iedzīvotāju prasība tika pieņemta un oficiāli noformēta. Tomēr gadi gāja, bet siltināšana tā arī nesākās. 

"2016. gadu par atskaites punktu nevar uzskatīt - tā gada balsojums notika LIAA programmas ietvaros, un tajā māja netika. Pēc tam lēmums tika pārstrādāts atbilstoši Altum programmai. Jau pāris gadi pagāja - tātad starp šiem diviem, Altum programmas sākumdarbības un brīdi, kad tika pieņemts lēmums vispār iedalīt māju atjaunošanas programmā," tā raidījumam atklāj SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" pārstāvis Krišs Leiškalns. Tas nozīmē, ka ēka netika iekļauta LIAA programmai, bet tikai pēc diviem gadiem, pērnā gada rudenī, ēka tika iekļauta Altum programmā. "Rīgas namu pārvaldnieks" norāda, ka pēc ēkas iekļaušanas atjaunošanas programmā visas dokumentācijas saskaņošana ilgst divus gadus, līdz tiek sākta būvniecība. Savukārt pašas renovācijas ilgums norit vien pusgadu. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu