Mūžībā devies latviešu trombonists un diriģents Boļeslavs Voļaks

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Boļeslavs Voļaks
Boļeslavs Voļaks Foto: publicitātes

2020. gada 30. maijā 75 gadu vecumā mūžībā devies viens no spožākajiem Latvijas trombonistiem Boļeslavs Voļaks, Latvijas Orķestru asociācijas vārdā informē Aivars Broks.

"Jau no pašiem asociācijas dibināšanas un darba pirmsākumiem mūsu kolēģis Boļeslavs dedzīgi iesaistījās jauniešu orķestru attīstības kustībā. Jauniešu orķestru vadīšana un diriģēšana ir ārkārtīgi grūts, bet svētīgs darbs, ko godam, izcili un ar visu sirdi veica Boļeslavs," raksta Aivars Broks.

Asociācijas rīkotajos jauniešu orķestru koncertos Rēzeknes Gorā, Daugavpils Vienības namā, Vidzemes koncertzālē Cēsīs, Lielajā Ģildē Rīgā viņa vadītie orķestri – Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolas simfoniskais orķestris, Ādažu Mākslas un mūzikas skolas kamerorķestris, Ziemeļkurzemes kamerorķestris – atskaņojot bieži vien paša Boļeslava Voļaka aranžētos skaņdarbus, izcēlās ar profesionalitāti un degsmi.

Pēc Boļeslava ir palikuši viņa diriģēto koncertu ieraksti, pēc viņa ir palikuši viņa audzēkņi, pēc viņa ir palikušas gaišas un siltas atmiņas.

Boļeslavs Voļaks veidojis latviešu trombona skolu, veicis pētījumu "Elpošanas māksla” un aranžējis un veidojis pārlikumus trombonam. Viņš ir arī viens no spilgtākajiem latviešu mūziķiem – virtuozs atskaņotājmākslinieks un lielisks pedagogs. No 1974. gada – arī LNSO trombonists. 

CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu