ASV plāno samazināt savu karavīru skaitu Vācijā (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: JUNG YEON-JE/AFP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps ir pavēlējis Pentagonam samazināt amerikāņu karavīru skaitu Vācijā par vairāk nekā ceturtdaļu tuvāko mēnešu laikā, piektdien ziņoja laikraksts "Wall Street Journal" (WSJ).

Aizsardzības ministrija samazinās Vācijā pastāvīgi dislocēto karavīru skaitu, kas pašlaik ir 34,5 tūkstoši, par 9,5 tūkstošiem, ziņoja WSJ.

Ir paredzēts arī noteikt, ka Vācijā vienlaikus varēs atrasties ne vairāk kā 25 000 amerikāņu karavīru - vai nu pastāvīgas dislokācijas vietās, vai pagaidu rotācijā. Pašlaik tiek pieļauta divreiz lielāka viņu klātbūtne.

Šie plāni ievērojami samazinās ASV piedalīšanos Eiropas aizsardzībā NATO vadībā, tomēr tiek var arī ietekmēt Pentagona operācijas, kas saistītas ar Āfriku un Tuvajiem Austrumiem.

Baltā nama un Pentagona amatpersonas atteicās apstiprināt vai noliegt šo WSJ ziņu, kas publicēta laikā, kad starp Trampa administrāciju un sabiedrotajiem Eiropā pastāv domstarpības par sadarbības līgumiem.

Vašingtona uzskata, ka Vācijas tēriņi savai aizsardzībai ir nepietiekami.

Baltā nama Nacionālās drošības padomes preses sekretārs Džons Uljots paziņoja, ka Tramps kā ASV bruņoto spēku virspavēlnieks vienmēr izvērtē šo spēku klātbūtni ārvalstīs.

"ASV saglabā apņemšanos sadarboties ar mūsu stipro sabiedroto Vāciju, lai nodrošinātu mūsu abpusējo aizsardzību, kā arī daudzos citos svarīgos jautājumos," viņš sacīja.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu