Pērn un šogad pēc atgriešanās no ārzemēm armijā iestājušies 53 Latvijas pilsoņi (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš
Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš Foto: Zane Bitere / LETA

Pērn un šogad Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS) pēc atgriešanās no dzīves ārvalstīs iestājušies 53 Latvijas pilsoņi, liecina NBS komandiera Leonīda Kalniņa paziņojums sociālajos tīklos.

Pērn dienestu NBS sāka 36 Latvijas pilsoņi, atgriežoties Latvijā no ārvalstīm.

Šogad pirmajos piecos mēnešos dienēt sākuši jau 17 valstspiederīgie, pārceļoties atpakaļ uz dzīvi Latvijā.

Komandieris uzsver, ka "tautieši ir vienmēr gaidīti mājās" un dienestā armijā.

Jau ziņots, ka bruņotie spēki profesionālajā dienestā šogad plāno pieņemt 900 - 1000 karavīru.

Bruņotie spēki aicina pieteikties profesionālajam dienestam ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs dzīvojošos Latvijas pilsoņus. Īpaši aicināti profesionālajā dienestā tiek tie pilsoņi, kuru dzimtā puse ir Latgale un Vidzeme.

Atgriezties tiek aicināti arī karavīri, kuri savulaik ir atvaļinājušies rezervē, bet dienesta pakāpei noteiktais maksimālais vecums vēl ļauj slēgt profesionālā dienesta līgumu.

Izvēloties profesionālo dienestu, karavīri iegūst stabilitāti, konkurētspējīgu un motivējošu atlīdzību, sākot no 900 eiro mēnesī pēc nodokļu nomaksas, kā arī plašas sociālās garantijas, tai skaitā valsts apmaksātu veselības aprūpi un garantētu izdienas pensiju, kas var sasniegt līdz pat 80% no saņemtā atalgojuma.

Tāpat karavīriem tiek nodrošināta bezmaksas apmācība specialitātē, svešvalodās un citās dienestam nepieciešamās jomās, darbu komandā mācībās Latvijā un ārvalstīs, tai skaitā arī starptautisko operāciju rajonos. Karavīru bērnus ir tiesības ārpus kārtas iekārtot pirmsskolas izglītības iestādēs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu