Policija vērtēs, vai Tallinas ielas kvartālā nav pārkāpti pulcēšanās ierobežojumi (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Grafiti Tallinas ielas kvartālā
Grafiti Tallinas ielas kvartālā Foto: Edijs Pālens / LETA

Valsts policija sākusi administratīvā pārkāpuma lietvedības, kurās vērtēs, vai Tallinas ielas kvartāla izklaides vietu īpašnieki piektdienas vakarā pārkāpuši cilvēku pulcēšanās ierobežojumus ārkārtējās situācijas laikā.

Valsts policijas preses pārstāve Elīna Priedīte apstiprināja, ka policija, reaģējot uz cilvēku pulcēšanos, vakar bija ieradusies Tallinas ielas kvartālā, kur atrodas vairākas izklaides vietas.

Pret bāru īpašniekiem policija ir sākusi administratīvās lietvedības, kurās vērtēs, vai viņi nodrošinājuši valdības rīkojumā par ārkārtējo situāciju paredzētās prasības.

Policija izklaides vietu apmeklētājiem palūdza doties prom un lielākā daļa šo policijas norādījumu izpildīja.

Ņemot vērā, ka tas ir veselības un drošības jautājums, policija atkārtoti uzsvēra, ka sabiedrībai arī pašai ir jābūt atbildīgai, ievērojot ārkārtējās situācijas ierobežojumus un aizliegumus.

Policija katru izklaides vietu nevarot izkontrolēt, taču, saņemot izsaukumu, tā atbilstoši rīkojas.

Valdības rīkojumā par ārkārtējo situāciju teikts, ka Latvijā ir atļauta pulcēšanās gan iekštelpās, gan ārtelpās organizētos publiskos pasākumos, ja pasākumā vienlaikus ir ne vairāk kā 25 cilvēki un tiek ievērota savstarpēja divu metru distance.

Administratīvo pārkāpumu kodekss par ārkārtējās situācijas vai izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu paredz naudas sodu fiziskajām personām no desmit līdz 2000 eiro, bet juridiskajām personām - no 140 līdz 5000 eiro. 

Administratīvās lietvedības sākšana automātiski nenozīmē, ka personai tiks piemērots sods. Policija vispirms noskaidro apstākļus un tikai tad pieņem lēmumu.

Latvijā ārkārtējā situācija tika izsludināta 13.martā un tagad ir pagarināta līdz 9.jūnijam.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu