Svētdien vietām gaidāmi pat +27 grādi; sāksies negaisu sezona (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Svētdienas rītā mākoņi daļēji sedz Latvijas debesis, valsts lielākajā daļā vismaz brīžiem spīd saule, vietām nedaudz īslaicīgi līst, liecina meteoroloģiskā informācija.

Vairāk mākoņu ir Vidzemē un Zemgalē. Pūš lēns vējš.

Gaisa temperatūra saullēktā bija no +4 grādiem Ventspils lidostā līdz +14 grādiem Daugavpilī. Deviņos rītā gaidāmi +15..+18 grādi, Latgalē gaiss iesils līdz +21 grādam.

Rīgā gaisa temperatūra saullēktā bija +9 grādi starptautiskajā lidostā un +13 grādi pilsētas centrā. Pūš viegls dienvidaustrumu vējš.

Svētdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +16..+23 grādiem, bet Latgalē, Sēlijā un daudzviet Vidzemē - līdz +24..+27 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Daudzviet gaidāms lietus. Sākot ar pēcpusdienu, veidosies negaisa mākoņi, tie nav gaidāmi Kurzemē. Valdošais būs lēns vējš, Latgalē un Sēlijā - mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš.

Arī turpmākajās diennaktīs daudzviet Latvijā gaidāms pērkona negaiss, vietām tas būs spēcīgs - ar intensīvām lietusgāzēm, krusu un lielām vēja brāzmām vai pat vētru.

Rīgā vasaras pirmajā svētdienā būs mainīgs mākoņu daudzums, brīžiem gaidāms lietus, vakarpusē iespējams pērkona negaiss. Vējš galvenokārt būs lēns, gaisa temperatūra svārstīsies ap +20 grādiem.

Laikapstākļus ietekmē zema spiediena apgabals, kā arī anticiklons Krievijā. Atmosfēras spiediens Latvijā 757-760 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +14,6 grādiem Liepājā, Pāvilostā un Ventspilī līdz +23,3 grādiem Daugavpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 6.jūnijā bija +34 grādi Spānijā un Rumānijā, kā arī +36 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -4 grādi kalnos Islandē un Alpos.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu