Tiek vākti paraksti par komandējumu apmaksāšanu visu veidu darba ņēmējiem (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lidosta "Rīga"
Lidosta "Rīga" Foto: Paula Čurkste/LETA

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par komandējumu apmaksāšanu visu veidu darba ņēmējiem.

Kā iniciatīvas pārstāve norādīta Tamāra Trocka. Viņa skaidroja, - ja darbiniekam nav līgumā noteikta konkrēta darba vieta, bet gan mobilā darba vieta, tad patlaban negodprātīgi darba devēji var cilvēku aizsūtīt komandējumā, neapmaksājot saistītos izdevumus.

Tāpēc Trocka piedāvā grozīt Darba likumu, uzliekot darba devējām par pienākumu nodrošināt darbiniekam dzīvesvietu, ēdināšanu un ceļa izdevumu segšanu, kā arī dienas naudu neatkarīgi no tā, vai viņam ir piešķirta mobilā darbā vieta, vai nav.

"Pēc būtības darbinieka nosūtīšana uz citu apdzīvotu vietu ir komandējums. Tāpat darbinieka nosūtīšanu darbā uz citu vietu līdz diviem mēnešiem ir nepieciešams pielīdzināt komandējumam. Un sniegt tādu aizsardzību un garantijas, kuras paredz kārtība, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem saistītie izdevumi," pauda idejas autore.

Trockas ieskatā šādas izmaiņas pasargātu darbiniekus no darba devēja uzteikuma pēc nesamērīgām uzstādītajām prasībām, padarītu darbā vidi drošāku un parastos darba ņēmējus - aizsargātākus pret darba devēju negodpratīgumu un darba uzteikumu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu