Mīkstinātie ierobežojumi dos iespēju strādāt nelielu pasākumu rīkotājiem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Koncerts pirmajā rindā "Hanzas peronā": Vladislavs Nastavševs
Koncerts pirmajā rindā "Hanzas peronā": Vladislavs Nastavševs Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Pasākumu organizatori atzīst, ka cilvēku skaita palielināšana gan iekštelpās un ārtelpās ir labs turpinājums iesāktajam, kas dos iespēju strādāt salīdzinoši nelielu izklaides un kultūras pasākumu rīkotājiem.

TVNET jau rakstīja, ka no 10.jūnija pasākumos telpās plānots ļaut pulcēties līdz 100 cilvēkiem, bet ārā - līdz 300 cilvēkiem, tā ceturtdien pavēstīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

SIA "Forum Cinemas" direktors Normunds Labrencis aģentūrai LETA sacīja, ka pakāpeniskā ierobežojumu mīkstināšana liecina par progresu un tas iepriecinot. Tomēr, lai kinoteātris varētu atsāktu darbību, būtu nepieciešama atļauja ēkā pulcēties vismaz 500 cilvēkiem.

Viņš norādīja, ka patlaban noris aktīvs darbs, lai aprēķinātu, kā iespējamais skatītāju skaita palielinājums varētu sekmēt kinoteātra atvēršanu. Jautāts, vai kinoteātris pārskatāmā nākotnē varētu atsākt filmu demonstrēšanu, "Forum Cinemas" direktors uzsvēra, ka pagaidām konkrētu datumu viņš nevar nosaukt.

Labrencis sacīja, ka jāņem vērā ne tikai apmeklētāju skaita palielinājums, bet arī tā sauktā sanitārā protokola ieviešana, kas paredz tīrīt gan virsmas, gan kinozāles. Tāpat apmeklētājiem ir jānodrošina dezinfekcijas līdzekļi un citas sanitārajā protokolā paredzētās prasības. Tas, savukārt, sadārdzina izmaksas, kuras nevar nosegt ar ienākumiem no biļešu pārdošanas vien.

SIA "Latvijas koncerti" valdes loceklis Guntars Ķirsis atzina, ka cilvēku skaita palielināšana ir pozitīva ziņa un tā noteikti kalpos par ierosmi koncertrīkotājiem atsākt darbību.

"Visas koncertu norises vietas ir paredzētas lielākam cilvēku skaitam. Tāpēc patlaban mēs vairāk koncentrējamies uz koncertu tiešraidēm. Ja šis lēmums tiks pieņemts un koncertu varēs apmeklēt 100 cilvēki, ievērojot divu metru distanci, mēs klausītājiem šādu iespēju piedāvāsim," sacīja "Latvijas koncertu" valdes loceklis.

Ķirsis pieļāva, ka jūlijā varētu palielināt koncertu apmeklētāju skaitu. Piemēram, gaidāmā Rīgas festivāla laikā notiks trīs koncerti, kurus klātienē varēs apmeklēt 25 cilvēki, kā paredz pagaidām spēkā esošā kārtība. Tomēr jūlijā notiks senās mūzikas koncerti un, kā sacīja Ķirsis, tiklīdz būs saņemta zaļā gaisma, uzņēmums plāno operatīvi reaģēt un piedāvāt koncertu apmeklēt lielākam cilvēku skaitam.

Arī festivāla "Summer Sound" direktors Uldis Pabērzis sacīja, ka cilvēku skaita palielināšana gan iekštelpās, gan ārtelpās dos iespēju rīkot mazākus pasākumus, tomēr lielajiem pasākumu organizatoriem tas neko nemainīšot.

Jau nākamajā nedēļā notiks "Summer Sound" komandas rīkotais "autokoncerts" Spilves lidostā, kurā uzstāsies četras pašmāju grupas - "Labvelīgais Tips", "Astro’n’out", "Pienvedēja Piedzīvojumi" un "Rīgas Modes". Pabērzis norādīja, ka lidostas teritorijā var uzņemt līdz 500 automašīnām, un, iespējams, ka turpmākos pasākumus, kas pagaidām vēl nav izziņoti, mūzikas cienītāji varēs apmeklēt jau klātienē.

Pabērzis uzsvēra, ka jāsaprot, kādi būs jaunie ierobežojumi, jo tādi, viņaprāt, noteikti saglabāsies arī nelieliem pasākumiem.

"Jāsaprot, kādā veidā šos pasākumus varēs organizēt, jo patlaban vēl nav precīzas informācijas. Līdzīgi kā tas bija ar "autokoncertu" rīkošanu - tikai tad, kad mūsu rīcībā bija precīzs regulējums, kā pasākums vispār var notikt, mēs arī plānojām savu tālāko rīcību," sacīja festivāla "Summer Sound" direktors.

Piemēram, 12.maijā tika izdots regulējums "autokoncertu" rīkošanai un tajā nebija iekļauta ēdienu un dzērienu piegāde. Tomēr pasākuma organizatori izdomāja risinājumu un piedāvāja bezkontakta piegādi. Viņi vērsās pie Veselības ministrijas un tika veiktas izmaiņas likumā, kas tagad šādu pakalpojumu ļauj apmeklētājiem piedāvāt, skaidroja Pabērzis.

Jautāts, cik liels pasākuma apmeklētāju skaits ir vajadzīgs, lai organizatoriem izklaides pasākuma rīkošana nenestu zaudējumus, Pabērzis sacīja, ka tas ir sarežģīts jautājums.

Viņa ieskatā, ir jāsaprot, ka šī nav standarta situācija un nav zināms, vai cilvēki vispār ir gatavi nākt uz publiskiem pasākumiem. Tāpat pasākuma organizatoriem ir jāsaprot, kādu saturu apmeklētājiem piedāvāt, vai ir iespējams ataicināt, piemēram, kādu ārzemju mākslinieku. Tikai tad var sākt rēķināt, cik daudz cilvēku būs vajadzīgs, lai segtu visas izmaksas, kas saistītas ar pasākuma rīkošanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu