Pēdējās dienās atklātie Covid-19 inficēšanās gadījumi ir izsekoti un nesaistīti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Covid-19. Ilustrācija
Covid-19. Ilustrācija Foto: BENOIT TESSIER / REUTERS

Pēdējās dienās visi jaunie Covid-19 inficēšanās gadījumi ir nesaistīti un inficēšanās avots ir noteikts, pastāstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Ilze Arāja.

Viņa teica, ka nav konstatēti inficēšanās gadījumi kādās iestādēs un katrs gadījums ir atsevišķs. 

Arāja skaidroja, ka ir atsevišķi gadījumi, kur cilvēks inficējies, piemēram, no ģimenes locekļa, un, ja vienā ģimenē ir divi un vairāk gadījumi, tie ir saistīti gadījumi un skaitās "uzliesmojums". Tomēr nav konstatēti inficēšanās uzliesmojumi aprūpes centros vai tamlīdzīgi, kā tas bijis iepriekš. 

Kā ziņots, aizvadītajā diennaktī, veicot kopumā 1125 Covid-19 testus, atklāti divi jauni inficēšanās gadījumi, liecina SPKC apkopotā informācija. Savukārt diennakti iepriekš tika fiksēts viens jauns Covid-19 gadījums.

Latvijā kopumā līdz šim veikti 117 660 izmeklējumi, saslimušas 1088 personas, bet uz 5.jūniju bija izveseļojies 781 cilvēks.

Līdz šim kopumā miruši 25 Covid-19 pacienti.

Pēdējās diennakts laikā nav stacionētu pacientu ar Covid-19. Kopā stacionāros ārstējas 11 pacienti - septiņi ar vidēji smagu, bet četri ar smagu slimības gaitu. Kopā no stacionāra līdz šim izrakstīti 166 Covid-19 slimnieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu