Pētījums: Latvijā 35,4% uzņēmēju sabiedrības attieksmi pret uzņēmēju vērtē pozitīvi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Piecu eiro banknote. Ilustratīvs attēls.
Piecu eiro banknote. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Latvijā 35,4% aptaujāto uzņēmēju sabiedrības attieksmi pret uzņēmējiem vērtē pozitīvi, liecina Biznesa augstskolas "Turības" biznesa indekss.

Pētījumā noskaidrots, ka 40,1% uzņēmēju norāda, ka sabiedrības attieksme ir neitrāla, bet 20,6% uzņēmēju minējuši, ka sabiedrības attieksme ir negatīva. 

Pētījumā secināts, ka vispozitīvāk sabiedrības attieksmi vērtē būvniecības nozares uzņēmēji. Šajā nozarē 43% respondentu norādīja, ka sabiedrības attieksme ir ļoti pozitīva vai drīzāk pozitīva. Pakalpojumu un ražošanas nozarē tā uzskata 36% aptaujāto uzņēmēju, bet tirdzniecības nozarē - 31%. 

Raugoties uz uzņēmēju sniegto vērtējumu dažādos reģionos, pētījumā noskaidrots, ka pozitīvākā attieksme pret uzņēmējiem ir Pierīgā. Šajā reģionā 45% aptaujāto uzņēmēju ir norādījuši, ka sabiedrības attieksme pret uzņēmējiem ir ļoti pozitīva vai drīzāk pozitīva. Rīgā tā norāda 36% respondentu, Kurzemē - 35%, Vidzemē, Zemgalē un Latgalē - 31%. 

"Turības" asociētā profesore Zane Driņķe norādīja, ka sabiedrības izglītības līmenis paaugstinās. Sabiedrībā veidojas izpratne, kas valstī pelna naudu un attīsta iekšzemes kopproduktu (IKP). 

"Turības" biznesa indekss ir tapis sadarbībā ar sabiedriskās domas pētījumu centru SKDS. Pētījumā, kas notika no 2019.gada nogales līdz šā gada sākumam, piedalījās 750 uzņēmēju un uzņēmumu vadītāji. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu