Pāvests: Covid-19 krīzes smagākais posms Itālijā ir pagājis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Romas pāvests Francisks
Romas pāvests Francisks Foto: Andrew Medichini / AP

Koronavīrusa krīzes smagākais posms Itālijā ir pagājis, svētdien sacīja Romas Katoļu baznīcas pāvests Francisks, pirmo reizi kopš Covid-19 uzliesmojuma sākuma uzrunājot ticīgos Vatikāna Svētā Pētera laukumā.

Dienu iepriekš Vatikāns paziņoja, ka pilsētvalsts iedzīvotāju vidū vairs nav neviena inficētā ar Covid-19 vīrusu.

"Jūsu klātbūtne šajā laukumā ir zīme tam, ka Itālijā epidēmijas akūtā fāze ir beigusies," iknedēļas lūgšanā "Angelus" sacīja pāvests.

"Tomēr esiet uzmanīgi, nesviniet uzvaru pārāk agri," piebilda pāvests, mudinot arī turpmāk ievērot sociālās distancēšanās vadlīnijas.

Vatikāna pārstāvis sakariem ar presi Mateo Bruni sestdienas vakarā paziņojumā apliecināja, ka pēdējam cilvēkam, kuram bija konstatēta inficēšanās ar koronavīrusu, testa rezultāts tagad ir negatīvs.

"Šodien Vatikāna darbinieku vidū [vai Vatikāna pilsētā] neviena koronavīrusa gadījuma vairs nav," sacīja Bruni.

Kopumā Vatikānā ar Covid-19 vīrusu bija inficējušies 12 cilvēki.

Argentīniešu pāvests apliecināja, ka jūt līdzi koronavīrusa epidēmijā smagi cietušajām Peru, Brazīlijai un citām Latīņamerikas valstīm.

"Diemžēl citās valstīs, un es par tām bieži domāju, vīruss turpina prasīt daudzus upurus," viņš sacīja.

"Pagājušo piektdien vienā valstī katru minūti no dzīves aizgāja viens cilvēks. Šausmīgi. Es vēlos apliecināt, kas esmu tuvu šiem cilvēkiem, slimajiem un viņu ģimenēm, un visiem tiem, kas rūpējas par viņiem," sacīja Francisks.

Stigrā karantīnas režīma laikā, kas Itālijā ilga divus mēnešus, pāvests ticīgos turpināja uzrunāt videokonferencēs no kapelas savā Vatikāna rezidencē.

Ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits Itālijā sasniedzis 34 000, tomēr eksperti uzskata, ka epidēmija lielā mērā ir pakļauta kontrolei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu