Video: ar vilcienu joki mazi, tāpēc uz sliedēm jābūt īpaši uzmanīgiem

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Vilciena sliežu tuvumā ir jābūt ļoti piesardzīgiem, un tas attiecas kā uz gājējiem un riteņbraucējiem, tā arī cilvēkiem pie "smagās tehnikas" stūres - automobiļu, autobusu un kravas mašīnu vadītājiem. 

Lai gan vilciena pārspēks nevienam vairs nav noslēpums, ik pa laikam gadās kāds transportlīdzekļa vadītājs, kurš tomēr nolemj izaicināt likteni un šķērso sliedes tam nepiemērotā vietā vai brīdī, kad to aizliegts darīt. Pēdējie divi plašāku rezonansi guvušie negadījumi šogad fiksēti uz Liepājas šosejas un Pļaviņās. Pirmajā gadījumā kravas automašīna ieskrēja pasažieru vilciena Liepāja-Rīga pēdējā vagonā, bet otrā gadījumā vieglā automobiļa Volvo vadītājs nolēma apbraukt aizvērtas barjeras un par to atbilstoši arī samaksāja

Gandrīz nav šaubu, ka vienmēr atradīsies kāds, kurš negribēs gaidīt un brauks pie pārbrauktuves sarkanajām gaismām. Zemāk pievienotais video kādu varbūt no tik pārgalvīgas rīcības atturēs. Ne velti pārkāpumi, kas tiek veikti uz dzelzceļa pārbrauktuves, ir pieskaitīti nopietnākajiem grēkiem ceļu satiksmē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu