Jaunzēlande uzvarējusi koronavīrusu: vairs nav neviena aktīva gadījuma

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Jaunzēlandē vairs nav zināms neviens aktīvs Covid-19 gadījums un valstī tiks atcelti visi ierobežojumi, kas noteikti cīņā ar jauno koronavīrusu, izņemot pastiprināto robežu kontroli, paziņojušas amatpersonas.

Robežas arī turpmāk paliks slēgtas visiem ārvalstu pilsoņiem ar dažiem izņēmumiem. Valstī tiks ielaisti tikai pilsoņi un pastāvīgie iedzīvotāji, kuriem pēc iebraukšanas būs jāievēro karantīna.

Pēdējais saslimušais - kāda sieviete no Oklendas - jau 48 stundas ir bez simptomiem un tiek uzskatīta par atveseļojušos. Viņai ļauts pārtraukt pašizolēšanos, paziņoja Jaunzēlandes Veselības ministrija.

Pēdējais jaunais inficēšanās gadījums ar jauno koronavīrusu Jaunzēlandē tika reģistrēts pirms 17 dienām. Šo 17 dienu laikā Covid-19 testi veikti 40 000 cilvēku, bet kopumā valstī kopš epidēmijas sākuma pārbaudīti aptuveni 300 000 cilvēku.

Jaunzēlandes premjerministre Džasinda Ārderna pauda pārliecību, ka Jaunzēlandei ir izdevies apturēt vīrusa izplatīšanos, bet uzsvēra, ka jāsaglabā modrība un jābūt gataviem jauniem inficēšanās gadījumiem.

Premjere paziņoja, ka stingrie robežas kontroles noteikumi, kas tika ieviesti cīņā pret jauno koronavīrusu, paliks spēkā, bet pārējie ierobežojumi pusnaktī tiks atcelti.

"Mūsu mērķis bija tikt tam pāri cik ātri un droši vien iespējams. Mūsu robežas turpinās būt mūsu pirmā aizsardzības līnija, bet visi pašreizējie noteikumi un ierobežojumi tiek atcelti. Šodien - pēc 75 dienām - mēs esam gatavi," sacīja premjere.

"Mēs gandrīz noteikti redzēsim jaunus gadījumus. Tā nav zīme, ka esam cietuši neveiksmi, tā ir šī vīrusa realitāte," viņa piebilda.

Ārderna pavēstīja, ka tiks atļauti publiski pasākumi ar neierobežotu cilvēku skaitu, kā arī privāti pasākumi, tostarp kāzas un bēres.

Tiks atcelti ierobežojumi tirdzniecībai, viesmīlības biznesam un sabiedriskajam transportam.

Jaunzēlandē inficēšanās ar jauno koronavīrusu tika apstiprināta vai pastāvēja aizdomas par to 1504 cilvēkiem, no kuriem 22 ir miruši.

GALERIJA: Covid-19: pasaule pirms un pēc

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu