Miniatūrā Atlantīda: drīzumā Itālijā augšāmcelsies spoku pilsēta

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Wikimedia Commons

Viduslaiku itāļu ciemats tika applūdināts 1947. gadā, pār to izveidojot mākslīgo ezeru. Patlaban atbildīgās instances ir nolēmušas ezeru izsūknēt.

 Viduslaiku ciematiņš Fabbriche di Careggine Itālijas pilsētas Lukas pievārtē tika celts 12. gadsimtā. Taču 1947. gadā šo seno pilsētu applūdināja, tās tuvumā uzceļot dambi un hidroelektrostaciju, tādējādi radot mākslīgo ezeru Vagli. Ezera dzīlēs pazuda viss pilsētas areāls, akmens mājas, tilts, kapenes un baznīca. Kopumā ezera tilpums ir 34 miljoni kubikmetru.

Mākslīgais ezers jau iepriekš ir izsūknēts četras reizes – 1958., 1974., 1983. un 1994. gadā. Patlaban ir pagājuši 26 gadi, kopš pilsētiņa bija skatāma tūristiem.

Applūdinātā Itālijas viduslaiku pilsēta 1994. gadā
Applūdinātā Itālijas viduslaiku pilsēta 1994. gadā Foto: Wikimedia Commons

Jau 2015. gadā vietējās pilsētiņas Vagli di Sotto mērs Mario Puglia ziņoja par ezera izsūknēšanas plāniem, ar mērķi piesaistīt lielāku tūristu un arī potenciālo jauno iedzīvotāju skaitu. Tomēr izsūknēšanas datums tika atlikts, līdz sākās pandēmija, un pilsētas galvas ir sākušas kalt radikālus plānus, lai piesaistītu tūristus, vēsta portāls “Lonely Planet”. Uzskatāms, ka pilsēta savu augšāmcelšanos piedzīvos 2021. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu